20 Ιουλ 2012

Αντιπεριφέρεια Πειραιά..Τακτικές υπηρεσιακές συναντήσεις για καλύτερη δράση

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δημιουργούν την ανάγκη για αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Για το σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου θεσμοθέτησε τις τακτικές συναντήσεις εργασίας με τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους προϊσταμένους των τμημάτων από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.
Στην πρόσφατη συνάντησή του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου και συνέπεσε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εφαρμογής των προβλεπόμενων στο νέο Οργανόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Χρήστου έδωσε έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και να λειτουργεί πιο συστηματικά.
Κατ’ αρχάς η Διοίκηση πρέπει να θέτει σαφείς και μετρήσιμους στόχους, κυρίως προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πρέπει να είναι πάντα ο πολίτης, γι’ αυτό απαιτείται μεγαλύτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση, το σεβασμό και τη στήριξή του. Επίσης, είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη οριζόντιας διασύνδεσης των πολιτικών διότι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος συνυπολογισμού της αλληλεξάρτησης των διαφόρων επιπέδων πολιτικών στην καθημερινή πρακτική της Δημόσιας Διοίκησης. Τέλος, δεν παραγνωρίζεται η τεράστια σημασία που έχει ο ανθρώπινος παράγοντας και η καλή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων στην αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Οι συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη με τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους προϊσταμένους των τμημάτων πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου ζήτησε επίσης από τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους προϊσταμένους των τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά να αναρτηθούν σε εμφανή σημεία των υπηρεσιών τους τα δικαιώματα του πολίτη και τους κάλεσε να τον ενημερώσουν για το καθηκοντολόγιο των υπαλλήλων τους, το οποίο θα πρέπει να τηρείται με προσωπική τους ευθύνη. 





http://fonipeiraioton.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ