1 Σεπ 2012

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΔΕΛΤΑ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αναφορικά με την πρόταση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας στο Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Μουτζούρη για δημιουργία νέου λιμένα κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα, ανακοινώνει τα εξής:

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά στη συγκεκριμένη και σε ανάλογου είδους προοπτικές, που ουσιαστικά υπονομεύουν τις προσπάθειες ανάκαμψης και αναπτυξιακής πορείας της πόλης μας. Κυρίως όμως, στην πιο δύσκολη μεταπολεμικά περίοδο για τη χώρα μας, δεν θα επιθυμούσαμε να εμπλακούμε σε ένα σχέδιο με τεράστιο προϋπολογισμό και αμφίβολο αποτέλεσμα.
Η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας παρουσιάζει σήμερα μια σημαντική δυναμική και βασικό τομέα εισροής εσόδων, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τη χώρα μας γενικότερα, ιδιαίτερα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 Τασσόμενοι υπέρ και των προσδοκιών της Διοίκησης του ΟΛΠ να μετατραπεί το Λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου, κρίνουμε απολύτως αναγκαία την παραμονή της βάσης κρουαζιέρας στον Πειραιά, ώστε συνδυαστικά και με μια σειρά έργων υποδομής (εκλογικευμένου προϋπολογισμού), να δημιουργηθεί ένα λιμάνι ισχυρών προοπτικών σε μια ιστορική αλλά και σύγχρονη πόλη, προς όφελος των κατοίκων της, των διακινούμενων, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων της περιοχής.
O Πειραιάς, κορυφαίο λιμάνι της Μεσογείου και σημαντικός ναυτιλιακός κόμβος της ευρύτερης Μ. Ανατολής δεν θα επαιτεί, αλλά απαιτεί την θέση που του αρμόζει στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό θα πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ