28 Ιαν 2013

Η χρυσή εποχή του Ζαχαρία.(Επιστολή Αναγνώστη για την ΔΕΠΑΚ Κερατσινίου 2006)


Αγαπητοί αναγνώστες,
Πολλές φορές αναρωτήθηκα και αναρωτιέμαι, πόση δύναμη μπορεί να κρύβει η πολιτική μέσα της . Σε βαθμό μάλιστα, να μπορεί να αλλοιώνει και να ερμηνεύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ξέρουμε όλοι μας, πείθοντας μας μάλιστα ότι και το αντίθετο, μπορεί να είναι το σωστό. ‘Ισως γιατί η αλητεία θέλει το μαέστρο της και η ακολασία τον πρεσβευτή της.


Τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια, η Ελλάδα βάδισε με λάθος βήματα, πάνω σε λάθος δρόμο χωρίς ουσιαστική βάση, καθοδηγούμενη από λάθος ανθρώπους. Εραστές της αμαρτίας και του ευτελισμού, υποστηριζόμενοι από λάθος πάτρωνες, πατώντας την μπότα του δυνάστη στη πλάτη όλων μας. Ακάματοι, αδούλευτοι, άξεστοι, ανίκανοι, απαίδευτοι καλαμοκαβαλάρηδες της εύφορης όχι μόνο κοιλάδας αλλά και αγελάδας.

Σημερινοί λαβαροφέροντες το λάβαρο της κάθαρσης, οι πάλαι ποτέ χτεσινοί πεινασμένοι αρουραίοι της νύχτας και ντόπιοι και ξένοι. Μήπως πρέπει κάποιος κάποτε να τους υπενθυμίσει το χθές το δικό τους ; Όταν ανακάτευαν τα περιττώματα τους με μέλι και εσάνς από λεβάντα για να ταίζουν το λαό με γλυκόξινη γεύση από λίγο πολιτισμό, από λίγο αθλητισμό και λίγη υποτίθεται δημοκρατία.

Γιατί ήταν ανεπαρκείς για το πολύ. Το πολύ στα χέρια τους ήταν μόνο το χρήμα. Και η ανεπάρκειά τους αυτή ήταν τόσο μεγάλη, που δεν είχαν το στοιχειώδες για να το διαχειριστούν. Το μυαλό, το συναίσθημα, το όραμα.

Γιατί αυτό είναι πολιτική. Ιστορικά όσοι την οραματίστηκαν έτσι, βρέθηκαν πότε σε μπουντρούμια απομόνωσης και πότε σφαγιασμένοι από τους εκάστοτε γνωστούς άγνωστους οι οποίοι ποτέ δεν ανακαλύπτονται ίσως γιατί ανέκαθεν έτσι έπρεπε ή έτσι εξυπηρετούσε.

Για να φτάσουμε στο σήμερα και να βλέπουμε αυτούς, που με μηδενικά ένσημα στο ζυγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έγιναν προλετάριοι της αλήθειας και αρχιερείς της κάθαρσης απλά γιατί κατά λάθος διάβηκαν τα σκαλιά της εξουσίας και μετά της εργασίας.

Μήπως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε κάποιους, ότι ΜΟΝΟ 2006 έφτασαν τα γενικά έξοδα της ΔΕΠΑΚ τότε και σήμερα ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. στο αστρονομικό ποσό των € #982.513,49#. (προεδρία κ. Ζούπη Ζ.).

Και πώς να μην φτάσουν στο επίπεδο αυτό, όταν ΜΟΝΟ για εκτυπώσεις τυπογραφείων δαπανήθηκε το μυθικό για το Δήμο μας τότε των € #187.070,08#. Είμαι σίγουρος ότι πολλές πολυεθνικές θα έμεναν εμβρόντητες σε ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Τα έξοδα για το Καρναβάλι χωρίς ΦΠΑ (επίσης το 2006) ανήλθαν στο αμίμητο ποσόν των €#141.248,75# και με μεταχειρισμένα μάλιστα άρματα. Μην πλανάστε, δεν χρηματοδοτήσαμε το καρναβάλι του Βραζιλιάνικου Ρίο αλλά του Κερατσινίου.

Να υπενθυμίσουμε στους αρχιερείς αυτούς το παραμυθένιο ποσό των € #133.030,56# που δαπανήθηκε σε δημοσιεύσεις εκδηλώσεων, όταν μάλιστα κανείς μεταγενέστερος πρόεδρος δεν κατάφερε όσο και να προσπάθησε να υπερβεί το ποσό των € 45.000,00#. Μήπως η σκέψη σας οδηγείται κάπου ;

Στην παραπάνω κατηγορία ανήκουν και τα : Φεστιβάλ Νεολαίας € #90.296,17#, ‘Εξοδα καλλιτεχνικών τμημάτων € #109.522,00# και Καλλιτεχνικό Σεπτέμβρη € #141.833,24# με αντίστοιχες χρεώσεις στα επόμενα χρόνια, που δεν υπερέβησαν σε καμία από τις τρείς περιπτώσεις τα € #50.000,00#.

Στο πεδίο των αμοιβών τώρα, οι αμοιβές των μουσικών εκδηλώσεων έφτασαν τα € #45.045,00# με αντίστοιχες μελλοντικές χρεώσεις που δεν υπερέβαιναν τα € #12.000,00#.

Να μιλήσουμε και για τις αμοιβές Διοικητικής Υποστήριξης ύψους € #26.313,74# με μηδενικές αντίστοιχες χρεώσεις όλα τα επόμενα χρόνια.

Και να καταλήξουμε προς στιγμήν στις αμοιβές των μουσικών, για εκδηλώσεις οι οποίες, ανήλθαν το 2006, στα € #87,730,58#. Και εδώ μπορεί να πεί κανείς, ότι το μέγεθος είναι συγκρίσιμο με άλλων ετών. Όμως θα μας εξηγήσει κάποιος, πως γίνεται ο πολιτισμός να αποζημιώνεται χωρίς σύμβαση. Και εδώ η υπέρβαση στα (8) οκτώ χρόνια (2004 - 2011) αγγίζει κρατηθείτε το ποσόν των € #750.000,00#.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε καθρέπτες σπίτι μας. Και θα ήταν σώφρων και ηθικό όταν πλενόμαστε κάθε πρωί να καθαρίζουμε πρώτα την ψυχή και μετά το πρόσωπο. Και τότε να διαβαίνουμε το κατώφλι του σπιτιού μας. Γιατί έτσι μας θέλει ο κόσμος καθαρούς και ειλικρινείς.

Ένα είναι σίγουρο και ασφαλές. Ότι δεν μπορεί να κομπορριμονούμε για την θητεία μας στην παρούσα Δημαρχία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ευλογήσουμε τα γένια μας και ούτε πρόκειται να επικαλεσθούμε τα περί του αντιθέτου. Είναι σίγουρο ότι βρεθήκαμε στη δίνη ενός κυκλώνα και σε ένα σκοτεινό τούνελ. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο και να είστε σίγουροι ότι μοχθούμε πολύ γι’ αυτό.

Αλλά δεν θα ανεχτούμε να μας πετροβολούν καθημερινά, οι ψευτοπροστάτες του λαού, τον οποίο λύγισαν και εξάντλησαν με την αβυσσαλέα πολιτική τους. Ας σταματήσουν επιτέλους τα γεράκια του πρώην Σοσιαληστρικού κατεστημένου, να υπηρετούν και να δουλεύουν τόσο άκομψα τον κόσμο. Ας σταματήσουν να επικαλούνται το κέλευσμα του Οικονομικού Εισαγγελέα. ‘Ισως δεν πρέπει να αγνοούν ότι η μεν χρονοδιάρκεια της πολιτικής τους καταδίκης έχει παρέλθει, ωστόσο, η ευθύνη της οικονομικής τους καταδίκης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ολα τα παραπάνω αναφέρονται στη Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. για το έτος 2006.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα :

α) Αυτή είναι μόνο η αρχή της ενημέρωσης και

β) λέει μια παροιμία ότι όποιος ανοίγει τον λάκκο κάποιου πέφτει αυτός ο ίδιος. Και ο λάκκος αυτός έχει πολλά φίδια .

Ας προσέξουν πολύ οι ‘‘νεκροθάφτες’’.         Καλωσορίσατε κε Οικονομικέ Εισαγγελέα

Εις το επανιδείν

Ελεύθερος Μοναχικός Ρομαντικός Καβαλάρης

*(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ)

 

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook
Follow us στο twitter

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

an isxioun ntropi TOY......

Ανώνυμος είπε...

De ftanei poy kateklepse thn DEPAK exei to thrasos na skylovrizei ton Tzanh poy prospathei na mazepsei tis dikes toy klepsies!

Ανώνυμος είπε...

έσχος μας κοροϊδευουν μες στα μουτρα μας

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε ΖΟΥΖΟΥ λεβέντη .....

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ