27 Φεβ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ



   Το Δ.Σ. του Δήμου Περάματος κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25/02/2013 ομόφωνα εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του στην επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.
     Απαιτεί από την Πολιτεία να σεβαστεί την υπογραφή και δέσμευσή της για 7ετή λειτουργία από το 1995-2002 ,η οποία επεκτάθηκε μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 και πάλι μεθοδεύτηκε η λειτουργία μέχρι σήμερα , με την απαράδεκτη  ερμηνεία της συμφωνίας ότι τα 7 έτη άρχιζαν από τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εργοστασίου .
    Η συμφωνία προέβλεπε 7ετή λειτουργία με φυσικό αέριο ως καύσιμο και στη συνέχεια με την ολοκλήρωση της μονάδας παραγωγής του Λαυρίου την διακοπή λειτουργίας της ΔΕΗ στο  Κερατσίνι και την απόδοση των χώρων στο Δήμο Κερατσινίου . Οι κάτοικοι του Περάματος που ρυπαίνονται εξ ίσου με το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ανάλογα με τη πορεία των ανέμων δεν κάνουν διάκριση εάν θα ρυπαίνονται με οξείδιο του θείου (καύσιμο πετρέλαιο ) ή με οξείδιο του αζώτου (καύσιμο φυσικό αέριο ) . Η προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο και η κοινωνική μας ευαισθησία εξαντλήθηκε .
    Ζητάει να σταματήσουν τα διαδικαστικά τερτίπια και να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο για να καθαριστεί ο αέρας που αναπνέουμε . Δηλώνουμε την  πλήρη συμπαράστασή μας στους αγώνες των κατοίκων των γειτονικών Δήμων Κερατσινίου- Δραπετσώνας και απαιτούμε η πολιτεία να φανεί επιτέλους αξιόπιστη .
    Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο κάποιου ιδιώτη να εξαγοράσει τη μονάδα και να τη λειτουργήσει με πλήρη ισχύ και χωρίς καμία περιβαλλοντική ευαισθησία .       



Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ