28 Φεβ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ. του Δήμου Περάματος κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25/02/2013 ομόφωνα εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του στις αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για μεταφορά των λυμμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια και απαιτεί:
1) Άμεση και χωρίς καμιά εξαίρεση υλοποίηση των αρχικών σχεδιασμών με λειτουργία  του ΚΕΛ Μαρκόπουλου και  κατασκευή  των  ΚΕΛ Ραφήνας και   Π. Φώκαιας  .
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε τη στάση της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Ανατολικής Αττικής , οι οποίοι θεωρούν δικαίωση την μεταφορά των λυμάτων, που αυτοί παράγουν σε άλλες περιοχές καταστρατηγώντας την διακηρυγμένη σε συνέδρια της Τ.Α αλλά  και αποδεκτή από την απλή λογική αρχή της χωροταξικής δημοκρατίας ,δηλαδή την επίλυση και διαχείριση των προβλημάτων κάθε περιοχής στην περιοχή που δημιουργούνται.

2) ‘Αμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ από το ΥΠΕΚΑ του έργου κατασκευής αγωγού για επαναφορά του παραγόμενου νερού για πλύσιμο –πότισμα στου Δήμους της περιοχής ως το ελάχιστο αντιστάθμισμα για την όχληση στην περιοχή .
( πρόκειται για το μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας ,800.000 κ.μ ημερησίως ) .

3) Αντισταθμιστικά οφέλη από την ΕΥΔΑΠ στου όμορους Δήμους για την όχληση και υποβάθμιση από τη λειτουργία του ΚΕΛ Ψυτάλειας .

4) Συζήτηση και λήψη απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την υλοποίηση χωρίς εξαίρεση και αστερίσκους του αρχικού προγράμματος διαχείρισης υγρών αποβλήτων .
Πρέπει κάποτε να πρυτανεύσει η απλή λογική στη χώρα μας , δηλαδή κάθε περιοχή να διαχειρίζεται στους χώρους της τα προβλήματά της από τα κάθε είδους απόβλητα .Οι πιστώσεις για τα ΚΕΛ Ανατολικής Αττικής υπάρχουν , τα ύδατα μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άρδευση στο πράσινο της περιοχής τους . Οι δαπάνες κατασκευής των ΚΕΛ στην Ανατολική Αττική θα είναι εξαιρετικά μικρότερες από την απαράδεκτη λύση να ταξιδεύουν τα λύματα δεκάδες χιλιόμετρα με πολυδάπανους αγωγούς και αντλιοστάσια στην Ψυτάλεια . Στο ΚΕΛ Ψυτάλειας καταλήγουν δύο κεντρικοί αγωγοί που φέρνουν τα λύματα της Αθήνας (όμβρια και ακάθαρτα ) και των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά με μέγιστη παροχή 13 κ.μ ανά δευτερόλεπτο . Το νερό της Ψυτάλειας χωρίς χλωρίωση ούτε επεξεργασία με όζον ή υπεριώδεις ακτίνες πέφτει στη θάλασσα με  αποτέλεσμα το παραγόμενο  νερό  να  μεν  έχε αιωρούμενα σωματίδια αλλά  να  έχει μικρόβια και κολοβακτηρίδια . Κάθε αύξηση σημαίνει κίνδυνος αύξησης των κολοβακτηριδίων και αύξηση της παραγόμενης λάσπης .Άλλωστε η ΕΕ χρηματοδότησε το έργο με την δέσμευση ημερήσιας εισόδου 1εκ, κ.μ
5) Αμεση ανάκληση των αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ για μεταφορά των λυμάτων στο ΚΕΛ Ψυτάλειας από τα ΚΕΛ Ανατ. Αττικής .


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ