29 Μαρ 2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Δύο πολύ σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το Σαββάτο 23 Ματρίου στα πλαίσια μιας τοπικής εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που στοχεύει στην παρότρυνση των δημοτών προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής προσπάθειας για την προστασία του Περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.    

Συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε αναδάσωση στην περιοχή Ζέστενα που βρίσκεται στο όρος Αιγάλεω πάνω από την Αμφιάλη. Η αναδάσωση έγινε βάση μελέτης της Διεύθυνσης Αναδάσωσης Αττικής. Στην περιοχή, που αποτελεί τμήμα μιας μεγαλύτερης έκτασης 232 στρεμμάτων την οποία έχει υιοθετήσει ο Δήμος φυτεύτηκαν 1500 δέντρα (πεύκα, κυπαρίσσια, χαρουπιές και κουτσουπιές), δημιουργώντας ένα πνεύμονα οξυγόνου για την πόλη αλλά και όλο το λεκανοπέδιο. Τα δενδράκια που φυτεύτηκαν θα ποτίζονται για τα τρία πρώτα χρόνια. Ο συντονισμός του έργου γίνεται από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και με αφορμή την παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία της WWF η «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», ο Δήμος έσβησε συμβολικά τα φώτα από τις 20.30 έως τις 21.30 στην πλατεία Νίκης και στα δύο Δημαρχιακά Μέγαρα Κερατσινίου, Δραπετσώνας πραγματοποιώντας στο χρονικό αυτό διάστημα ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πλατεία Νίκης και τερματισμό στο Καστράκι, όπου συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με την εκπομπή ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ-COSMOTE
Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή πολλών υπηρεσιών του Δήμου συμμετείχαν o Δήμαρχος της πόλης, οι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του Δήμου, πολίτες, ο αθλητικός σύλλογος ΑΡΗΣ Αμφιάλης, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κερατσινίου (ΟΑΚΕ), η ποδηλατική ομάδα «Περιστεροπεταλιές», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, το σχολικό μουσικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Κερατσινίου, η εταιρεία ποδηλατομεταφορών cargoride.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Λουκάς Ν.Τζανής


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ