31 Μαΐ 2013

Ο Πειραιάς γέμισε λουλούδια σην 3η Ανθοκομική Έκθεση

Την 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιείται στον Τινάνειο Κήπο με θέμα «στολίζουμε τα μπαλκόνια μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας» εγκαινίασε ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος.


«Χωρίς λουλούδια και παιδιά, ποιά θα είχε ο κόσμος ομορφιά;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος στην ομιλία του. «Ο πλανήτης Γη θα ήταν νεκρός πλανήτης. Η ίδια η φύση έχει φροντίσει ότι όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και λουλούδι. Τα λουλούδια όχι απλώς ομορφαίνουν τη ζωή μας, μας δίνουν ζωή.

Στην πόλη μας, έχουμε το μικρότερο ποσοστό στο φυτικό πράσινο σε αναλογία ανά κάτοικο, σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Ελλάδα. Η τσιμεντούπολη της Αθήνας έχει 2,5 τμ πράσινο ανά κάτοικο. Στον Πειραιά, είχαμε 1,4 τμ και τώρα το έχουμε αυξήσει.

Η Ανθοκομική Έκθεση που την καθιερώσαμε την πρώτη χρονιά της δημαρχιακής μας θητείας, είναι θεσμός. Και αμέσως υιοθετούμε την πρότασή σας μόνιμος τόπος διοργάνωσης της Ανθοκομικής Έκθεσης να είναι ο Τινάνειος Κήπος. Ανάμεσα στη Μητρόπολη μας και στον Πολιούχο μας. Και βεβαίως ένα πάρκο που θα αναβαθμιστεί μαζί με όλο το παραλιακό μέτωπο. Το εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όποιο πρόβλημα υπάρχει. Προπαντός με την ηττοπάθειά μας και την μοιρολατρία μας. Έχουν ανάγκη οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι την Ελλάδα. Κι εμείς συμμαχίες.

Να κάνω μια έκκληση σε κάθε Πειραιώτισσα. Να γίνει σύμμαχος στο να ομορφύνουμε την πόλη μας. Να ομορφύνουμε το μπαλκόνι μας, να ομορφύνουμε τη γειτονιά μας, να ομορφύνουμε την πόλη μας. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη φυτών. Όλα από Έλληνες φυτωριούχους. Του χρόνου μπορεί να έχουμε και της υπόλοιπης Ελλάδας. Να την μεγαλώσουμε την Έκθεση. Παραπάνω από 2.000 φυτά, που ευδοκιμούν στην Αττική, 95 περίπτερα, περισσότεροι από σαράντα εκθέτες. Του χρόνου ακόμα καλύτερα. Να φύγει το μήνυμα ότι θα νικήσουμε τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια».
.portnews.gr/

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ











Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ