31 Μαΐ 2013

Ταξικά συνδικάτα Πειραιά: Καταγγέλλουν την αναλγησία της κλινικής Κανακίδη στο Κερατσίνι

Την αναλγησία της ιδιοκτησίας της κλινικής «Κανακίδη» στο Κερατσίνι καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών- Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Όπως καταγγέλλουν τα ταξικά συνδικάτα γυναίκα ανέργου, μητέρα τριών παιδιών νοσηλεύεται κατάκοιτη στην Κλινική Κανακίδη στο Κερατσίνι εδώ και 3 χρόνια, εξαιτίας διπλού εγκεφαλικού. Από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι φέτος τον Μάρτη η οικογένεια χρωστάει νοσήλια, που πλέον έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, αλλά η οικογένειά της δεν είχε να πληρώσει τη συμμετοχή στην κλινική. Η διεύθυνση της κλινικής επανειλημμένα προσπάθησε να την πετάξει στο δρόμο, κάτι που μετά από παρεμβάσεις των Σωματείων αποφεύχθηκε.
Μετά τη λήξη της ισχύος του βιβλιαρίου ασθενείας από 1η Απριλίου τα πράγματα χειροτέρεψαν, αφού πια η κλινική επανήλθε στην απαίτησή της για τα νοσήλια (που πια δεν καλύπτονταν ούτε από τον ΕΟΠΥΥ).
Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο εκφράζεται τις τελευταίες είκοσι ημέρες όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπεύθυνων της κλινικής, το κρεβάτι της ασθενούς χάλασε (κόλλησε σε όρθια θέση) και εάν δεν πληρωθούν τα νοσήλια δεν πρόκειται να μεταφερθεί η ασθενής σε άλλο κρεβάτι ή να επισκευαστεί το συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή η ασθενής βρίσκεται όλο το 24ωρο σε ορθή γωνία εκτεθειμένη σε σοβαρό κίνδυνο.
Όπως τονίζουν: «Αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Χιλιάδες τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.
Η συνεχής υποβάθμιση της υγείας του λαού φέρνει στο φως καθημερινά την αναγκαιότητα του αγώνα για δημόσια δωρεάν και σύγχρονη υγεία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να δώσουν μάχη για να έχουν αυτά ταξικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπή Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο.
Περιφρουρούμε τις κατακτήσεις μας, αγωνιζόμαστε κόντρα στα σχέδια των Βιομηχάνων-Εφοπλιστών-Τραπεζιτών- μεγαλεμπόρων που μέσω των πολιτικών τους υπηρετών, των αστικών κομμάτων-ΕΕ, θέλουν να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου αιώνα.
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπές Αγώνα των Σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις οργανώσεις γειτονιάς των υπόλοιπων Συνδικάτων, των ΕΒΕ, των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας, τις λαϊκές επιτροπές να δώσουμε τη μάχη. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κανείς πλειστηριασμός δεν θα περάσει».
Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Ο Κλάδος του μετάλλου στη χώρα μας είναι από τους περισσότερο χτυπημένους από την κρίση. Χιλιάδες απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία, έχουν μεταβάλλει την καθημερινότητα του μεταλλεργάτη σε έναν ατέλειωτο Γολγοθά. Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό ο εργασιακός χώρος που έχει τσακιστεί περισσότερο από την ανεργία είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά-Περάματος-Σαλαμίνας με τα ποσοστά να κυμαίνονται σε μόνιμη βάση τα τελευταία 4 χρόνια μεταξύ 90-95% .
Οι παρεμβάσεις των Σωματείων μας για επανασυνδέσεις νερού-ρεύματος σε οικογένειες ανέργων είναι καθημερινές. Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς την κυβέρνηση για προστασία αυτών των οικογενειών προσκρούουν σε τοίχο.
Το συντριπτικό ποσοστό των ανέργων δεν έχει πια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού οι άνεργοι δεν είχαν καν αυτά τα 50 ένσημα που χρειάζονταν για να ανανεωθούν τα βιβλιάρια ασθενείας.
Πλέον οικογένειες δεν έχουν να πάνε στον γιατρό τα παιδιά τους. Εκατοντάδες είναι οι σοβαρά ασθενείς που έχουν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακά τους και άλλοι πολλοί περισσότεροι που έχουν προβλήματα υγείας και δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Σε συνεχείς παρεμβάσεις μας η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση και στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, αφήνοντάς μας στη μοίρα μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση της γυναίκας ανέργου συναδέλφου, μητέρας τριών παιδιών, που νοσηλεύεται κατάκοιτη στην Κλινική Κανακίδη στο Κερατσίνι, εδώ και 3 χρόνια, αποτέλεσμα διπλού εγκεφαλικού. Από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι φέτος τον Μάρτη, η οικογένεια χρωστάει νοσήλια, που πλέον έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, αλλά η οικογένειά της δεν είχε να πληρώσει τη συμμετοχή στην κλινική. Η διεύθυνση της κλινικής επανειλημμένα προσπάθησε να την πετάξει στο δρόμο, κάτι που μετά από παρεμβάσεις των Σωματείων μας αποφεύχθηκε.
Μετά τη λήξη της ισχύος του βιβλιαρίου ασθενείας από 1η Απριλίου τα πράγματα χειροτέρεψαν, αφού πια η κλινική επανήλθε στην απαίτησή της για τα νοσήλια (που πια δεν καλύπτονταν ούτε από τον ΕΟΠΥΥ).
Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο εκφράζεται τις τελευταίες είκοσι ημέρες, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπεύθυνων της κλινικής, το κρεβάτι της ασθενούς χάλασε (κόλλησε σε όρθια θέση) και εάν δεν πληρωθούν τα νοσήλια δεν πρόκειται να μεταφερθεί η ασθενής σε άλλο κρεβάτι ή να επισκευαστεί το συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή η ασθενής βρίσκεται όλο το 24ωρο σε ορθή γωνία εκτεθειμένη σε σοβαρό κίνδυνο.
Αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Χιλιάδες τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.
Η συνεχής υποβάθμιση της υγείας του λαού φέρνει στο φως καθημερινά την αναγκαιότητα του αγώνα για δημόσια δωρεάν και σύγχρονη υγεία για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.
Η βαρβαρότητα όμως της κυβέρνησης και η άθλια αντιμετώπιση των κυβερνώντων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δεν σταματάει εδώ.
Προχωράει σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας μακροχρόνια ανέργων, ακόμα και για οφειλές 700-800 ευρώ.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ανέργου συναδέλφου εδώ και 3 χρόνια, πατέρα 2 ανήλικων παιδιών, όπου η ΕΥΔΑΠ του έκοψε το νερό και τώρα για χρέος 800 ευρώ (μαζί με τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις) του βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι που μένει. Το σπίτι αντικειμενικής αξίας 80.000 ευρώ οι αγιογδείτες της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) το εκτιμούν 50.000 ευρώ και το βγάζουν στο σφυρί για 27.000 ευρώ.
Είναι γελασμένοι αυτοί οι "κύριοι" αν νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια .
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα.
Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να δώσουν μάχη για να έχουν αυτά ταξικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπή Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο.
Περιφρουρούμε τις κατακτήσεις μας, αγωνιζόμαστε κόντρα στα σχέδια των βιομηχάνων-εφοπλιστών-τραπεζιτών-μεγαλεμπόρων που μέσω των πολιτικών τους υπηρετών, των αστικών κομμάτων-ΕΕ, θέλουν να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου αιώνα.
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπές Αγώνα των Σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις οργανώσεις γειτονιάς των υπόλοιπων Συνδικάτων, των ΕΒΕ, των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας, τις λαϊκές επιτροπές να δώσουμε τη μάχη. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κανείς πλειστηριασμός δεν θα περάσει».
πηγή http://www.902.gr/


Διαβάστε την απάντηση της κλινικής Κανακίδη εδώ



Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ











Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ