29 Μαΐ 2013

Στη φυλακή οι διάσημοι σχεδιαστές D&G;

Δικαστικούς μπελάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι διάσημοι σχεδιαστές Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα οι οποίοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.


Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε σήμερα να επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών στους διάσημους σχεδιαστές μόδας για υπόθεση φοροδιαφυγής η οποία προκάλεσε αθροιστικά ζημία ύψους σχεδόν 1 δισεκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα (στους οποίους ανήκει η φίρμα D&G) κατηγορούνται ότι δεν δήλωσαν φορολογητέα ύλη ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούσε στις εισπράξεις εταιρειών-βιτρινών του ομίλου Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο, την περίοδο 2004-2005.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες υποθέσεις φοροδιαφυγής σε τόσο υψηλό επίπεδο που κατέληξε στα ποινικά δικαστήρια της Ιταλίας.

Οι δύο σχεδιαστές απορρίπτουν το κατηγορητήριο.

Ο εισαγγελέας Γκαετάνο Ρούτα στην αγόρευσή του σήμερα τόνισε ότι οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα «ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από αυτή τη φορολογική απάτη».

Η Gado ήταν μια εικονική εταιρεία, καθώς «ελεγχόταν κατά το 80% από την D&G srl, που ανήκει εξ ημισείας στους Ντόλτσε και Γκαμπάνα», τόνισε ο Ρούτα.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

zougla.gr

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ











Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ