31 Οκτ 2013

Η έλλειψη ύπνου μας ανοίγει την όρεξη

Στην κατανάλωση παχυντικών και ανθυγιεινών τροφών φαίνεται να μας ωθεί η έλλειψη ύπνου, σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το
Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, στη Σουηδία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Obesity».

Οι ερευνητές εξέτασαν 14 άνδρες με φυσιολογικό σωματικό βάρος, οι οποίοι μία νύχτα κοιμήθηκαν καλά και μία άλλη έμειναν άυπνοι.

Κάθε πρωί έτρωγαν ένα χορταστικό πρωινό που τους παρείχαν οι ερευνητές, ενώ μετά τους ζητήθηκε να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζουν από μία λίστα 40 τροφίμων, ό,τι ήθελαν, έχοντας μαζί τους 35 ευρώ.

Τα 20 από τα τρόφιμα ήταν μειωμένων λιπαρών, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που ήταν πλούσια σε λίπη.

Όσοι δεν είχαν κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, επέλεγαν φαγητά με 9% περισσότερες θερμίδες, συγκριτικά με όσους είχαν κοιμηθεί και ήταν ξεκούραστοι.

Παράλληλα, όσοι είχαν ξενυχτήσει, αγόραζαν 18% περισσότερο φαγητό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν, επίσης, ότι, όσοι ήταν άυπνοι, είχαν αυξημένα επίπεδα στο αίμα τους της ορμόνης γκρελίνης, που προκαλεί το αίσθημα της όρεξης.

Ωστόσο, όπως έσπευσαν να διευκρινίσουν, οι άντρες που είχαν υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης δεν αγόρασαν περισσότερο φαγητό απ’ ό,τι όσοι είχαν πιο χαμηλά, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν ήταν η πείνα η κινητήρια δύναμη πίσω από την αγορά των παχυντικών τροφίμων, αλλά πιθανόν η κόπωση από την έλλειψη ύπνου.
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ