31 Οκτ 2013

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»


Με εισήγηση του Εντεταλμένου στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη ψηφίστηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής  η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Το Πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης 50.000 ανέργων σε όλη τη χώρα για χρονικό διάστημα 5 μηνών, σε Δήμους, Περιφέρειες, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και  ΚΕΠ.. Η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 216 εκατ. ευρώ, για τα έτη 2013 και 2014 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α).

Στόχος της δράσης είναι η στήριξη της απασχόλησης των ανέργων, με προτεραιότητα σε αυτούς που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο, η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, με κριτήρια το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, την ηλικία και τον αριθμό ανήλικων τέκνων. Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για την τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας των διαδικασιών επιλογής των ωφελούμενων.
Ο κος Αθανασιάδης σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας έχουν εκτινάξει το ποσοστό της ανεργίας στο 27,6%, το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο με οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αντίκτυπο. Η παρουσία της ανεργίας υποδηλώνει την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού, υποσκάπτει τη συνοχή της κοινωνίας και προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Για τους λόγους αυτούς, η ενίσχυση της απασχόλησης υπήρξε πάντα στους άξονες προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Ήδη, στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιήθηκε από τον Αύγουστο 2012 έως τον Αύγουστο 2013, η Περιφέρεια Αττικής συνεργάστηκε με 17 φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εξασφάλισε έμμισθη απασχόληση σε 3.000 ανέργους ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Επομένως και το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της πολιτικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Στο πλαίσιο του νέου αυτού προγράμματος ήδη προκηρύχθηκαν για την Αττική και βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης 170 θέσεις απασχόλησης κατηγορίας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και θα ακολουθήσουν προκηρύξεις για θέσεις απασχόλησης των υπολοίπων κατηγοριών ΔΕ-ΤΕ και ΠΕ.
Το ζήτημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των κοινωνικών στρωμάτων και η θεμελίωση εκ νέου του κοινωνικού κράτους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη θέση μας και ταυτόχρονα αναγκαία συνθήκη για το σχεδιασμό της πολιτικής εξόδου από την οικονομική κρίση και για την εξυγίανση της χώρας μας και γι’ αυτό θα υλοποιούμε κάθε δυνατή δράση προς την κατεύθυνση αυτή».


                                                   Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


                                                                         ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ