6 Σεπ 2014

Δείτε τι πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή του Πειραιά

Εκτάσεις- φιλέτο, ακόμα και στο Μικρολίμανο, οικόπεδα με ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις ακόμα και το πύργο- φάντασμα του Νέου Φαλήρου βγάζει στο «σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ.

«Τα πάντα όλα, πωλούνται όσο όσο » θα μπορούσε να πει κάποιος για να περιγράψει την εικόνα όσων ακινήτων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά έχουν βγει ή ετοιμάζονται να βγουν στο «σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ και να θυσιαστούν στο βωμό του ατελείωτου χρέους της χώρας.

Η λίστα των ακινήτων, που έχει περάσει από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ, και βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προκαλεί ποικίλα συναισθήματα.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο πύργος- φάντασμα, το διατηρητέο τριώροφο κτήριο, που υπολογίζεται ότι κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βρίσκεται  στην οδό Σμολένσκυ 4, στο Νέο Φάληρο.

Αρχικά ήταν κατοικία του Εμμανουήλ Μπενάκη και στη συνέχεια πέρασε στην οικογένεια του εμπόρου Κουρτάλη, της οποίας ο τελευταίος απόγονος Κυριάκος Κουρτάλης πέθανε την δεκαετία του 1970 και το οίκημα μαζί με το οικόπεδο πέρασε λόγω χρεών στο Δημόσιο.

Ο αστικός μύθος θέλει να υπάρχει στο κτήριο ένα φάντασμα, (του τελευταίου ιδιοκτήτη του;) το οποία εμφανίζεται και φωνάζει «το σπίτι είναι δικό μου». Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το ΤΑΙΠΕΔ να το βγάλει στο «σφυρί» και όπως λέγεται να πωληθεί σε Έλληνα αντί 434.000 € και αφού υπήρξαν έγιναν συνολικά 20 προσφορές.

Είναι άγνωστο, βέβαια, πως θα αξιοποιήσει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας κτήριο, για το οποίο, όπως περιγραφόταν στον διαγωνισμό «η κατάσταση του κρίνεται κακή, καθώς η φέρουσα λιθόκτιστη τοιχοποιία τμηματικά έχει αποσαθρωθεί, τα εσωτερικά και εξωτερικά ξύλινα κουφώματα έχουν καταστραφεί, τμήματα της κεραμοσκεπής έχουν καταρρεύσει, η εσωτερική ξύλινη κλίμακα σύνδεσης των δύο ορόφων έχει τμηματικά αποσαθρωθεί με αποτέλεσμα η προσβασιμότητα στον 2ο όροφο να είναι αδύνατη».
«Τα ξύλινα δάπεδα σε χώρους του 1ου ορόφου είναι μερικώς
αποσαθρωμένα και γεμάτα μπάζα. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος ως κήπος με μεγάλα δέντρα , όπως φοίνικες, πεύκα και πυκνούς θάμνους. Ο εξωτερικός μαντρότοιχος στα όρια του οικοπέδου σχεδόν έχει καταρρεύσει», αναφερόταν ακόμα.

Τι βγαίνει στο... σφυρί

Τι άλλο, όμως, πωλείται (ή θα πωληθεί) εκτός από τις αποθήκες του υπουργείου Παιδείας στο Μοσχάτο, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός;
Ας δούμε αναλυτικά:

•    Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (και περιβάλλον χώρος) Έκταση: Οικόπεδο 343.760 τ.μ και κτίσματα σε επιφάνεια 45.418 τ.μ.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό του ΤΑΙΠΕΔ είναι μια επένδυση που παράγει εισόδημα, παραχωρείται μόνο η εκμετάλλευση δικαιωμάτων διαχείρισης και ενδεικτικές προτάσεις αξιοποίησης είναι η δημιουργία εμπορικού κέντρου, πάρκου αναψυχής και η χρήση (όχι παραχώρηση) της μαρίνας του ΣΕΦ.
Δεν έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση οι λιμενικές εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το υπαίθριο θέατρο «Δελφινάριο» και το αναψυκτήριο αυτού, το κτίριο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ο υποσταθμός της Δ.Ε.Η., το λεβητοστάσιο, δύο κτίρια γραφείων αθλητικών σωματείων - συλλόγων (ανατολι¬κά του βορειότερου μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου), δύο κτίρια αποδυτηρίων (νότια του γηπέδου ποδοσφαίρου και ανατολικά του βορειότερου μίνι γηπέδου ποδοσφαί¬ρου) και ένα βοηθητικό κτίριο γραφείων (δυτικά του γηπέδου ποδοσφαίρου).
Επίσης, δεν παραχωρούνται οι υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης.
•    Μικρολίμανο: Οικόπεδο 1.420 τετ. μέτρων και κτισμένη επιφάνεια 1.200 τ. μέτρων (είναι οι εγκαταστάσεις του ΝΑΣ). Όπως σημειώνεται δίνεται η διαχείριση κτηρίου, δηλαδή οι εγκαταστάσεις του ΝΑΣ και αστική γη, στην οποία έχουν γίνει καταπατήσεις. Προτείνεται ως επένδυση να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής.
•    Στον Γαλατά: Οικόπεδο έκτασης 5.830 τετ. μέτρων, το οποίο έχει καταπατηθεί (!) και το μόνο, που θεωρείται ότι μπορεί να αναπτυχθεί είναι αθλητικές εγκαταστάσεις.
•    Στην Τακτικούπολη Τροιζηνίας (Στη λίμνη Βαλαριο). Οικόπεδο έκτασης 168.000 τετραγωνικών μέτρων, δασικό (!), με περιβαλλοντικούς περιορισμούς, στο οποίο μπορεί να δημιουργηθούν μόνο χώροι αναψυχής.
•    Πόρος (Περιοχή Άγιος Στέφανος): Οικόπεδο έκτασης 5.608 τετ. μέτρων, το οποίο έχει καταπατηθεί (!) και για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί θα πρέπει κανένας να εξετάσει πόση θα είναι η εκμεταλλεύσιμη έκταση.
•    Κύθηρα (περιοχή Τσαφαλιώτης): Γεωργική έκταση 3.000 τ.μέτρων, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο ως γεωργική.
•    Κύθηρα (περιοχή Καπιτσάρη): Γεωργική έκταση 5.000 τ. μέτρων.
•    Κύθηρα (κόλπος Παλαιόπολης): Οικόπεδο έκτασης 13.730 τ.μέτρων, του οποίου για την ιδιοκτησία υπάρχει δικαστική διαμάχη. Και εδώ η αξιοποίησή του θα μπορεί να καθοριστεί με βάση την εκμεταλλεύσιμη έκταση.
•    Σαλαμίνα (λεωφ. Σαλαμίνος, στον κόλπο Αμπελακίων). Οικόπεδο: 1.062 τετρ. μέτρων. Για την ιδιοκτησία του οικοπέδου υπάρχει δικαστική διαμάχη. Ως πρόταση ανάπτυξης παρουσιάζεται η κατασκευή κατοικιών.

Ακόμα στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει και θα βγουν στο… σφυρί:
•    Το κτήριο της Στατιστικής Αρχής, στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Επονιτών.
•    Οι γνωστές πρώην αποθήκες του «Κεράνη», στην οδό Θηβών, στον Ρέντη (αυτές έχουν πωληθεί).
•    Κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, στην διασταύρωση των οδών Θεσσαλονίκης και Χανδρή, στο Μοσχάτο
•    22 ακίνητα στο στενό Μεθάνων


http://www.pireas2day.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

  • Σκυλοδήμος: Αυτό το μπακάλικο στον Πειραιά είναι η ζωντανή καταγραφή της ιστορίας της πόλης
  • Από τα λίγα αυθεντικά παντοπωλεία, θυμίζει σκηνικό από ταινία της χρυσής ... read more
  • Λιπάσματα project : Το ρεμπέτικο μέσα από την προσφυγική εγκατάσταση
  • Η εγκατάσταση των προσφύγων στη Δραπετσώνα, η ατέλειωτη παραγκούπολη, οι ... read more
  • Φεστιβάλ Γιόγκα και Πιλάτες στα λιπάσματα Δραπετσώνας
  • Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και η σχολή Navasana Yoga Amfiali Shala ... read more
  • Γ. Γαβρίλης, Γ. Ιωακειμίδης και Νίνα Κασιμάτη στηρίζουν τον Χρ. Βρεττάκο
  • Ένα κύμα δηλώσεων υποστήριξης υπέρ του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ... read more
  • Ο Γ. Ραγκούσης για την αγωγή της Oil One σε βάρος του Χρήστου Βρεττάκου
  • Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Γ. Ραγκούσης την απόπειρα της Oil One να ... read more
    Recent Posts Widget

    ΝΙΚΑΙΑ

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ