31 Ιαν 2015

Διήμερο επισκέψεων μαθητών στη Βιβλιοθήκη Ευγένειας

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, η Βιβλιοθήκη της Ευγένειας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τους μαθητές της τρίτης και πέμπτης τάξης αντίστοιχα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.




Ήταν η πρώτη επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης στη βιβλιοθήκη, οπότε έπρεπε μετά τις συστάσεις να μιλήσουμε για την ιστορία και τον κανονισμό της βιβλιοθήκης. Μετά την παρουσίαση, τα παιδιά έλυσαν το “σταυρόλεξο για αρχάριους” που τα βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τα όσα είχαμε συζητήσει μέχρι εκείνη την ώρα. Το πολύ καλό επίπεδο των παιδιών και η προσοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έκαναν το παιχνίδι της κρεμάλας με λέξεις σχετικές με τη βιβλιοθήκη να μοιάζει παιχνίδι. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, όπως πάντα, με τα παιδιά να επιλέγουν τα βιβλία που θα δανείζονταν.


Σε αντίθεση με τα “τριτάκια” οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέπτονταν για 2η φορά τη βιβλιοθήκη μας. Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν παρακολουθήσει την παρουσίαση της ιστορίας και του κανονισμού της βιβλιοθήκης μας και, όπως απέδειξαν οι επιδόσεις τους και στο “σταυρόλεξο για προχωρημένους”, με μεγάλη προσοχή. Η προηγούμενη εμπειρία τους στο χώρο της βιβλιοθήκης τούς οδήγησε, όπως ήταν φυσικό, ένα βήμα παρακάτω. Σήμερα, λοιπόν, την τιμητική της είχε η Δεκαδική Ταξινόμηση Dewey. Μετά τη συνοπτική παρουσίαση των 10 κύριων τάξεων, περάσαμε στις υποδιαιρέσεις των επιστημών, των τεχνών και της ελληνικής λογοτεχνίας. Αφορμή; Μα τι άλλο; Τα ενδιαφέροντα των παιδιών που αυτή την εποχή (σε συνδυασμό με το σχολικό τους πρόγραμμα) κινούνται γύρω από την αστρονομία και το θέατρο. 520, 792 και 882 είχαν την τιμητική τους, καθώς αυτοί οι ταξιθετικοί έγιναν πυξίδα των μικρών μαθητών στο ταξίδι τους προς τις σωστές πηγές. Η μέρα έκλεισε με μια σύντομη αναφορά, ως πρόγευση επόμενης επίσκεψης, στις τεχνικές αναζήτησης και τη σύνταξη βιβλιογραφικών αναφορών.

http://keratsinilibrary.blogspot.gr/

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ