13 Μαρ 2015

Κορυδαλλός: Δήμος, Σινέ Παράδεισος & επιχειρήσεις εστίασης συμπράττουν για την ανάδειξη της γαστρονομίας

Με την προβολή της ταινίας “Η Θεωρία των πάντων” συνεχίζεται το πρώτο film food festival στο «Σινέ Παράδεισος» του Δήμου Κορυδαλλού, Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4. Στο διάλλειμα της προβολής οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ειδικό μενού, εμπνευσμένο από το θέμα της ταινίας, ενώ θα ακολουθήσει …γαστρονομική συζήτηση .

Το festival, τελεί υπό την αιγίδα του προγράμματος Gastronomic Cities του Δήμου Κορυδαλλού, που περιλαμβάνει σεμινάρια γαστρονομίας, ζωντανά μαγειρέματα, παρουσιάσεις τοπικών παραδοσιακών συνταγών, μαγειρικούς διαγωνισμούς, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α. την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Σινέ Παράδεισος σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

Παρασκευή 13 Μαρτίου, ώρα έναρξης 13.00.

• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Μαγειρεύουν η Μαρία Διακάτου και η Βάσω Γιαννέτσου με μικρασιάτικες συνταγές από τα ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού.

• Σεμινάρια Master Chef από γνωστούς chefs της πόλης, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό.

Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα έναρξης 11.00

• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Μαγειρεύουν και παρουσιάζουν η Ελένη Βλαχοπούλου Μαράκη από την Ένωση Κρητών Κορυδαλλού – Νικαίας , οι Γεωργία Γιαννάρου,

Ελένη Καΐρη και Βιργινία Καλή από τον Σύνδεσμο Απανταχού Αστυπαλαιέων και οι Μαρία Ιορδανίδου, Φωτεινή Καφαταρίδου, Ελένη Βαφειάδου και Παναγιώτης Καφαταρίδης.

• Μαγειρικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή γνωστών chefs, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες θα συναγωνιστούν για τις γευστικότερες συνταγές, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες στο κοινό.

• Μαγειρεύοντας υγιεινά και νόστιμα για τα παιδιά. Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής, θα μαγειρέψει για τους μικρούς μας φίλους και θα αποκαλύψει διάφορα "κόλπα" τα οποία θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου μας, πώς δηλαδή να μάθουμε τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά.

Επίσης, ο Γιώργος Καραγιάννης με το βιβλίο «Φυσικό Προζύμι», ώστε να μπορέσουν όσοι αγαπούν την μαγειρική να μάθουν την τέχνη του πιο υγιεινού ψωμιού και η Χρυσούλα Διπλάρη με τις «Μαγειρικομαγικές ιστορίες», ιστορίες για ανθρώπους που μαγειρεύουν.

Η είσοδος και τις δυο μέρες των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Στο πρόγραμμα και τις δράσεις του Gastronomic Cities συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις εστίασης με ειδικά μενού και προσφορές, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να τις γνωρίσει και να επιλέξει τον Κορυδαλλό για την έξοδο και τη διασκέδαση του.

Έως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις επιχειρήσεις και τις προσφορές τους.



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ