5 Νοε 2016

Ορισμένα περίεργα στοιχεία για το ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Είναι πολλά εκείνα τα μη μετρήσιμα στοιχεία που μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν την εξέλιξης οποιασδήποτε αναμέτρησης. Των ντέρμπι συμπεριλαμβανομένων.


Η συγκέντρωση των παικτών, η διάθεση και η ενέργεια που θα καταθέσουν στο γήπεδο ακόμα και η ηρεμία με την οποία θα αντιμετωπίσουν τις όποιες κακοτοπιές παρουσιαστούν μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας και – τέλος πάντων – να επηρεάσουν το αποτέλεσμα πολύ περισσότερο ακόμα και από την τακτική των προπονητών.

Και η τύχη φυσικά είναι μέσα στην κουβέντα που ανοίξαμε. Και η εμπειρία επίσης. Και αν για τη τύχη συγκεκριμένος δεν μπορείς να γίνεις πριν δεις τα… τερτίπια της, την εμπειρία μπορείς να βρεις τρόπο να τη μετρήσεις. Και ένας πολύ ασφαλής τρόπος είναι να καταγράψεις τα χιλιόμετρα που έχει γράψει κάθε ένας από όσους κληθούν να παίξουν στο ντέρμπι σε αναμετρήσεις με τον «αιώνιο» αντίπαλο στο παρελθόν.

Χωρίς αντίπαλο

Με δεδομένο ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός συνηθίζουν να κάνουν μαζικές αλλαγές σε κάθε μεταγραφική περίοδο δεν είναι καθόλου περίεργο το ότι κανείς απ’ όσους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι δεν έχει διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Καθόλου περίεργο επίσης το ότι πρώτος στη σχετική λίστα (με 9) είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού που παίζει ανελλιπώς στα ντέρμπι από το καλοκαίρι του 2011 όταν και ήρθε στη χώρα μας. Ο Κάρλος Ζέκα, φυσικά, φιγουράρει και στην κορυφή με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε ντέρμπι, έχοντας φτάσει τα 844’.

Και αν νομίζετε ότι είναι εύκολο αυτό που έχει πετύχει ο Πορτογάλος, αναλογιστείτε ότι υπάρχουν και παλαιότεροι από αυτόν με μικρότερη η καθόλου παρουσία στα ντέρμπι: ο Μανιάτης φορά τα ερυθρόλευκα από το 2010 αλλά έχει μόλις 660 λεπτά (7 ματς) και δεν αναμένεται να τα αυξήσει την Κυριακή, ενώ ο Κοτσόλης που παίζει στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού από το 2010 δεν έχει ούτε λεπτό κόντρα στον «αιώνιο».


Έμπειρος μεν, γκαντέμης δε

Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι σε κάθε περίπτωση ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ένας παίκτης που ξεκίνησε να χτίζει μια σχέση πάθους με του οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά η μοίρα και ο Βαλβέρδε τον οδήγησαν στην αγκαλιά του «αιωνίου» αντιπάλου. Ο «Σέμπα» είναι μεταξύ των παικτών που μπορούν να αγωνιστούν την Κυριακή κι έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Αλλά είναι ο μοναδικός που έχει παίξει σε ντέρμπι και με τη μία και με την άλλη φανέλα! Συνολικά έχει παίξει σε 6 «αιώνια» ντέρμπι (1 ως παίκτης του Ολυμπιακού, 5 ως παίκτης του Παναθηναϊκού), έχει πετύχει 1 γκολ αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει (2 ισοπαλίες, 4 ήττες). Το κοντέρ του έχει γράψει 482’ συμμετοχής, επίδοση που τον φέρνει στην 3η θέση της σχετικής λίστας. Οι άλλοι «διπλοί πράκτορες» είναι ο Στέφανος Καπίνο που έχει παίξει σε δύο ντέρμπι και τα δύο ως παίκτης του Παναθηναϊκού και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής. Ούτε με τη μία ούτε με την άλλη ομάδα.


Ποτέ στο Φάληρο

Άλλη μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο Δημήτρης Σιόβας. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2012 ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός έχει 3 συμμετοχές σε ντέρμπι (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) όλες στην έδρα του Παναθηναϊκού. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Κουτρουμπής έχει 3 συμμετοχές σε ντέρμπι όλες στο Καραϊσκάκης! Άλλο άξιο αναφοράς είναι αυτό που συμβαίνει με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός στις 4 συμμετοχές που έχει στα «αιώνια ντέρμπι» έχει μόλις ένα 90λεπτο, εκείνο της 10ης αγωνιστικής τη σεζόν 2013-2014 στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε θριαμβεύσει στο Φάληρο με 3-0. Μετράει ένα γκολ (στο μοναδικό παιχνίδι που μπήκε ως αλλαγή, 14-15) κι ένα χαμένο πέναλτι…

Άλλα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι τόσο ο Αλβάρο Μποτία όσο και ο Στάθης Ταυλαρίδης έχουν δύο νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές, ενώ ο Λουκ Στιλ έχει δεχθεί γκολ και στις τρεις «αιώνιες» αναμετρήσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει!

Πηγή: sport-fm.gr



...................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ