7 Οκτ 2017

Σε ποιο δήμο το 55% του προσωπικού δεν γνωρίζει από υπολογιστές

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  ήταν ομιλητής στο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Greece Forward III Προοδευτικές Πολιτικές για τις Πόλεις του Σήμερα και του Αύριο», που
συνδιοργανώνουν, για τρίτη χρονιά,  το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το Foundation for European Progressive Studies (FEPS) και  το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά συμμετείχε στην ενότητα «Λύσεις και προτάσεις για τις πόλεις του μέλλοντος», μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

moralis

Σε ένα σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά, είπε:

«…εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη νέων ανθρώπων που να γνωρίζουν από υπηρεσίες smart, από περιβάλλον, από τις νέες τάσεις. Με ένα προσωπικό το οποίο μεγαλώνει ηλικιακά. Το 55% του προσωπικού  στον δήμο Πειραιά π.χ. δεν γνωρίζει χρήση υπολογιστών. Άρα, πως απαιτούμε να προχωρήσουμε μπροστά με αυτά τα δεδομένα;»

Ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε:

«…αυτό που δεν κατάφερα να κάνω σίγουρα είναι να πείσω ένα κομμάτι των εργαζομένων – δεν μιλάω για όλους, ούτε απαξιώνω, υπάρχουν και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι- να βάλει «πλάτη» στην προσπάθεια που κάνουμε. Είχαμε 2.600 υπαλλήλους πριν δέκα χρόνια   και τώρα είμαστε 1.200, με αντίστοιχες Διευθύνσεις κοκ, με περισσότερα  όμως προβλήματα και αρμοδιότητες.  Μόνο αν δουλέψουμε περισσότερο μπορούμε να ανταποκριθούμε. Δεν κατάφερα λοιπόν να πείσω το σύνολο των εργαζομένων να βάλουν «πλάτη» σε αυτήν την προσπάθεια που ξεκινάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :