5 Νοε 2017

Συνεργασία Δήμου Πειραιά και ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ για συμβουλευτική υποστήριξη εργαζομένων και άνεργων πολιτών

Συμφωνητικό Συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των εργαζόμενων και των άνεργων πολιτών στον Δήμο Πειραιά.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Συμφωνητικό Συνεργασίας, εστιάζουν στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, της απασχόλησης καθώς και σε θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Για την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών θα συνδράμει ομάδα εξειδικευμένων νομικών του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και εργασιακών σχέσεων.

Σημειώνεται πως η υπογραφή του Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Δήμου Πειραιά, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με την 483/10-7-2017 απόφαση.

Παρόντες στην υπογραφή του Συμφωνητικού Συνεργασίας ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διοίκησης, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Καρβουνάς και από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Φίλιππος Θωμάς, ο Διευθυντής κ. Χρήστος Γούλας και οι Επιστημονικοί συνεργάτες κυρίες Άντα Σταμάτη και Μόνικα Σεργιάννη.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε: «Είναι γνωστό πως το μείζον κοινωνικό πρόβλημα σε όλη τη χώρα είναι η ανεργία. Δυστυχώς, αυτή η ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, ο Πειραιάς, με το μεγάλο εργατικό δυναμικό παρουσιάζει υψηλό δείκτη ανεργίας. Προσπαθούμε με τον Δήμαρχο και τον Δήμο να συνενώσουμε δυνάμεις, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία που μπορούμε στους ανέργους αλλά και στους εργαζομένους: βοήθεια συμβουλευτικής, βοήθεια νομική, βοήθεια που θα δώσει μια ώθηση σε όσους αναζητούν εργασία με τους καλύτερους όρους να τη διεκδικήσουν, είτε βρίσκοντας δρόμους είτε κερδίζοντας ειδικεύσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η προσπάθεια νομικής στήριξης και συμβουλευτικής των ανέργων, δεν έχει καμία σχέση με εύρεση εργασίας. Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε κάτι τέτοιο. Μπορούμε όμως να τους δείξουμε διαδρομές πως μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, τι προσόντα απαιτούνται κάθε φορά, να τους προσανατολίσουμε σε λύσεις απόκτησης προσόντων και βεβαίως να δώσουμε νομικές συμβουλές, που πολλές φορές, φτωχούς ανθρώπους τους εκμεταλλεύονται επιτήδειοι, χρησιμοποιούν ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης γι΄ αυτή την εκμετάλλευση. Εμείς το κάνουμε χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ανέργους κι αυτό το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα.

Πρέπει να πω ότι ο Δήμος Πειραιά είναι από τους πρώτους που έχει ανταποκριθεί στην προσπάθεια αυτή, υπάρχουν κι άλλοι Δήμοι στη χώρα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Έχουμε ξεκινήσει να στηθεί ένα δίκτυο μαζί με τα πολλά περιφερειακά παραρτήματα που έχει το Ινστιτούτο Εργασίας και νομίζω ότι ο απολογισμός που θα κάνουμε κάποια στιγμή θα είναι εξαιρετικά θετικός, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η διαπίστωση του Προέδρου κ. Παναγόπουλου, ότι ο Πειραιάς –η Α΄ και η Β΄ Πειραιά- έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας, μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της χώρας είναι αντικειμενική. Ο στόχος μας είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, ως Δήμος, να βοηθήσουμε προκειμένου η ανεργία να περιοριστεί. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι αυτή τη συνεργασία που υπογράψαμε, την οποία είχαμε αποδεχθεί από την πρώτη στιγμή που δεχθήκαμε αυτή την πρόταση. Στη συζήτησή μας με τον κ. Παναγόπουλο ενημερώθηκα για τα θετικά αποτελέσματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον οποίο υλοποιείται ήδη 2 χρόνια το πρόγραμμα. Άρα έχουμε και αποτελέσματα πλέον, δεν είναι μόνο προσδοκίες. Αν και εμείς κινηθούμε σωστά ως Δήμος, αν το επικοινωνήσουμε και υπάρξει σωστή οργάνωση, θεωρώ πως μόνο κέρδος έχει αυτή η συνεργασία για τους ανέργους της περιοχής και για όσους συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Παναγόπουλο. Η συνεργασία θα είναι για 2 χρόνια, έως το τέλος του 2019 και πιστεύω πως θα υπάρξουν όλες οι προοπτικές προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ