28 Δεκ 2011

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Για πρώτη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά γιόρτασε τα Χριστούγεννα με κάλαντα και θρησκευτικούς ύμνους σε ένα οδοιπορικό της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου,
που ξεκίνησε νωρίς το πρωΐ έως αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Η όλη πρωτοβουλία ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου που με τη συνεργασία του καλλιτεχνικού συλλόγου έντεχνης Ελληνικής και Παραδοσιακής μουσικής «ΟΡΦΙΚΗ ΛΥΡΑ» ήθελε να δώσει χαρά μέσα από τη μουσική και τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε μία περίοδο δύσκολη για την πατρίδα μας και τον καθένα από εμάς αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τα κάλαντα και οι θρησκευτικοί ύμνοι ξεκίνησαν από την Αρχιεπισκοπή, με την φυσική παρουσία του ιδίου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανου Χρήστου, όπου είπαν προεόρτια στον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο τον Β΄, λαμβάνοντας ευλογία και ένα αναμνηστικό ο καθένας. Ακολούθησε επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, όπου τους υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Καράμπελας και ο κ. Χάρης Πασβαντίδης.
Αμέσως επιστροφή στον Πειραιά όπου δέχθηκε στο γραφείο του τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, όπου τη συνόδευε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Αμοργιανός.
Ακολούθησαν μετά επισκέψεις, πάντα με τη φυσική παρουσία του κ. Στέφανου Χρήστου, στο Γηροκομείο Πειραιά, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, όπου και έλαβε δώρο λόγω των ονομαστηρίων.
Στο τέλος τα κάλαντα ακούστηκαν στα δύο νοσοκομεία του Πειραιά «Μεταξά» και Τζάνειο, όπου οι διοικήσεις τους υποδέχθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλά Χριστούγεννα και πάντα με υγεία.

πηγή http://fonipeiraioton.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ