29 Ιαν 2012

Προσοχή στις εκπτώσεις!


Ολοκληρώθηκε αισίως και η δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν επίσημα από τις 16 Ιανουαρίου και συνεχίζει η τρίτη εβδομάδα τους.


Ήδη έχει παρέλθει αρκετός καιρός από τότε που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και τα περισσότερα καλά κομμάτια και τα νούμερα έχουν φύγει. Βέβαια, τώρα θα γίνουν ακόμα καλύτερες οι εκπτώσεις και οι προσφορές. Για όσους θέλουν να ψωνίσουν, σίγουρα έκπτωση κάτω από 30%-40% δεν αξίζει να ασχοληθούν στην παρούσα φάση των εκπτώσεων και ας μην παρασυρθούν σε αγορές, που δεν τους χρειάζονται.
Ειδικά οι γυναίκες είμαστε επιρρεπείς. Με το που δούμε καλή έκπτωση, ενθουσιαζόμαστε και ψωνίζουμε. Δεν βλάπτει όμως να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Είναι και εποχές που απαιτούν σύνεση. Ας μην παρασυρθούμε σε αγορές περιττές, μόνο και μόνο επειδή θα δούμε ένα ελκυστικό ποσοστό έκπτωσης.


Επίσης, πέρα από το ποσοστό της έκπτωσης, να φροντίσουμε πρώτα να αγοράσουμε πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε και σε δεύτερη φάση  πράγματα που έχουν καλή έκπτωση, που όμως δεν μας χρειάζονται. Γιατί χωρίς έναν στοιχειώδη προγραμματισμό στις εκπτώσεις, καταλήγουμε να έχουμε σπαταλήσει τα χρήματά μας σε ένα σωρό περιττές αγορές και να μην έχουμε αγοράσει αυτά που πραγματικά μας λείπουν και χρειαζόμαστε. Γι'αυτό χρήσιμο θα ήταν να φτιάξουμε έναν κατάλογο με τα πράγματα που σίγουρα χρειάζομαστε και αφού βρούμε αυτά στα μαγαζιά και εφόσον μας έχουν περισσέψει χρήματα, να προβούμε σε περαιτέρω αγορές.


Τέλος, ας προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την αγορά του Πειραιά. Γιατί ούτε και για εμάς τους δημότες είναι ευχάριστο να περπατάμε σε δρόμους με μαγαζιά που έχουν λουκέτο.
Καλά ψώνια λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ