30 Ιαν 2012

Ο Πειραιάς τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικονήσου Υπέρτιμου και Έξαρχου πάσης Προποντίδος κκ. Ιωσήφ, τελέστηκε σήμερα, από το Δήμο Πειραιά, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου,
στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Κων. Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας).
Tο παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, καθώς και πλήθος κόσμου. Τουλάχιστον, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος βρήκε το σθένος να θυμηθεί την τραγωδία εκείνων των ημερών. Η πολιτική ηγεσία του τόπου ασχολείται με εκείνους που μας ντροπιάζουν σήμερα και μάλλον γι’ αυτό ήταν για ακόμα μία φορά απούσα…
O αδελφός του Παναγιώτη, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, κ. Νίκος Βλαχάκος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Μετά από τόσα χρόνια αναρωτιέται κανείς αν η θυσία των τριών ηρώων αξιωματικών, ενήργησε καταλυτικά στην ψυχή των Ελλήνων. Να μάθουν να αντιστέκονται σε κάθε επίβουλο της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, και των οικονομικά σήμερα με άλλη μορφή, κατακτητών.
…Ο λαός μας είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα διαπραγματευτεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Έχει μνήμη άρα έχει και συνέχεια.
Κύριε Δήμαρχε, η οικογένεια μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την σεμνή τελετή, που διατηρεί άσβεστη τη θυσία του αδελφού μου όπως και εσάς όλους που παρευρίσκεσθε γιατί πράγματι θέλετε να θυμάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ