31 Ιαν 2012

Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου -Δραπετσώνας στο Πρόγραμμα για τις Βιβλιοθήκες με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποτελεί η ένταξη της σε πανελλαδικό πρόγραμμα αναβάθμισης των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο τη
βελτίωση των Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, ώστε αυτές να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας για κάθε τοπική κοινωνία.
Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια του 2012 θα υλοποιηθούν μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με το προσωπικό των επιλεγμένων Δημοτικών και Δημόσιων βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια.
Οι δράσεις αυτές θα είναι οι εξής:
1. Επιμόρφωση και κατάρτιση συγκεκριμένων υπαλλήλων των Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών σε θέματα ηγετικών και διοικητικών δεξιοτήτων.
2. Προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με βιωματικά εργαστήρια, που θα μεταμορφώσουν τις ιδέες και τη γνώση που φωλιάζει στις βιβλιοθήκες σε μια ζωντανή και διασκεδαστική εμπειρία.
3. Σχεδιασμός του Εθνικού Ψηφιακού Κόμβου.
4. Ανάπτυξη ενός δικτύου βιβλιοθηκών.
5. Οργάνωση ενός βιωματικού και διαδραστικού συνεδρίου που θα απευθύνεται στην ευρύτερη κοινότητα των βιβλιοθηκών και θα φέρει στο προσκήνιο παραδείγματα δημιουργικότητας και αριστείας που αναπτύσσονται σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ