31 Μαΐ 2012

Μήνυση από τον Δήμο Πειραιά στο Πράσινο Ταμείο


Μήνυση προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος Πειραιά, γιατί πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου έδωσε 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης και 1 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αθηναίων, από τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.


Την πρόθεση εξέφρασε με τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε:


Θέλω να αναδείξω ένα γεγονός που συνέβη τις παραμονές των εκλογών, το οποίο είναι ό, τι πιο παλαιοκομματικό έχω συναντήσει στα 38 χρόνια, που είμαι ενεργός στην πολιτική. Θα σας πω με λίγα λόγια την ιστορία. Είναι γνωστό σε μας όλους ο θεσμός του Πράσινου Ταμείου. Θεσμοθετήθηκε με νόμο της Βουλής των Ελλήνων για να νομοθετήσει την νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και να ενισχύσει, εμμέσως, τους Δήμους να κάνουν αναπλάσεις και απαλλοτριώσεις. Η Πολεοδομία του Πειραιά δούλεψε σκληρά και οι πολίτες του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στη θεσμοθετημένη πια δυνατότητα τους να δηλώσουν, να πληρώσουν και να τους νομιμοποιήσουν, Και είχαμε να παίρνουμε περίπου 10-11 εκατ. Ευρώ ως Δήμος κι άλλα 9 εκατ. ευρώ ο υπόλοιπος Πειραιάς.

Ήρθε ένα βράδυ ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και είπε ότι το 95% με τροπολογία πάει στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό που δεν ξέρετε και δεν ήξερα ούτε εγώ είναι ότι στις 10 Απριλίου, (είχαν προκηρυχθεί εκλογές) έδωσε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου – λες και είναι δικά του τα λεφτά – 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης και 1 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αθηναίων. Καλά έκανε, αλλά δεν είναι δικά του τα λεφτά, για να τα μοιράζει κατά βούληση. Είναι παράνομη πράξη. Θα την καταγγείλω και θα κάνω και μήνυση και αγωγή.
Καταρχήν ως Δήμος Πειραιά διεκδικούμε όλα μας τα λεφτά, τα 10 εκατ. ευρώ, γιατί εκλάπησαν από το Δήμο με νομοθετική παρέμβαση – τροπολογία, αντισυνταγματική. Αλλά αυτό που απογειώνει τον παλαιοκομματισμό είναι αυτό που αναρτήθηκε στις 2 Μαΐου στο διαδίκτυο όχι στη «Διαύγεια», με την υπογραφή του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, που είναι μία «διακήρυξη» 13 εκατ. ευρώ για όλους τους Δήμους. Δεν ενημερωθήκαμε ούτε από τη «Διαύγεια» ούτε με καμιά εγκύκλιο. Και ακούστε να δείτε την αποθέωση και του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής και του πολιτικού χρήματος: 2 Μαΐου αναρτάται όχι στη «Διαύγεια», ( δεν ενημερώνονται οι Δήμαρχοι - ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν το γνώριζε) με την υποχρέωση έως στο τέλος Μαΐου να έχουν καταθέσει τις ώριμες προτάσεις τους και την δέσμευση, ότι έως στο τέλος Οκτωβρίου θα έχουν υλοποιηθεί και τα έργα.
Ποιος από δω δεν διαθέτει την κοινή λογική, ώστε να καταλάβει ότι αυτά είναι για συγκεκριμένους εργολάβους, για συγκεκριμένους Δήμους; Δεν είναι απλώς ντροπή, είναι κατά την προσωπική μου βεβαιότητα ποινικώς κολάσιμη πράξη. Και μάλιστα σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα διαπομπεύεται με εικόνες τηλεοπτικές, με φωτογραφίες και με αρχεία και με σημειώματα και με ημερολόγια πολιτικών προσώπων, που έπαιξαν κεντρικό ρόλο. Αυτό εγώ δεν το αποδέχομαι. Οι συνεργάτες μου έχουν ετοιμάσει πρόταση να την καταθέσουμε και να συμμετάσχουμε. Δεν θα την καταθέσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε. Θα το καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, θα ζητήσουμε την ακύρωση του ως παράνομου και θα ζητήσουμε και την ποινική τους δίωξη. Σε αυτή την αθλιότητα ο Δήμος Πειραιά δεν θα συμμετάσχει. Σε αυτό που προσβάλλει την ηθική και την υπόληψη στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Και βεβαίως θα ζητήσουμε όλα μας τα χρήματα και εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο, θα αποφασίσουμε πού θα τα πάμε: σε ποιες αναπλάσεις σε ποιες απαλλοτριώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ