29 Αυγ 2012

Η Cosco αποκλείει νέες επενδύσεις στον Πειραιά

Η Cosco αποκλείει νέες επενδύσεις στο terminal του Πειραιά παρότι παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.


Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η θυγατρική της Cosco Pacific, ΣΕΠ ΑΕ, που διαχειρίζεται την προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά,  στο εξάμηνο του 2012, παρουσίασε έσοδα ύψους 69,5 εκατ. δολαρίων, από 47,5 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα της ΣΕΠ αντιπροσωπεύουν το 35% των εσόδων του ομίλου από τη διαχείριση Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων, που έφτασε στα 197,8 εκατ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι ο Πειραιάς μαζί με λιμάνι στο Guangzhou, στην Κίνα, το οποίο κατέγραψε έσοδα 59,3 εκατ. δολάρια αντιπροσωπεύουν το 65% των εσόδων του ομίλου από τους Σ.ΕΜΠΟ.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην προβλήτα του Πειραιά ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων, που διακινήθηκαν αυξήθηκε κατά 117,5% σε ετήσια βάση και έφτασε σε 1,1 εκατ. teu την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου λόγω άνοιγμα νέων δρομολογίων το 2011 ενώ στο Guangzhou η αύξηση ήταν 23,2% και διακινήθηκαν 2,1 εκατ. teu.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Lloyd’s η εταιρεία πληρώνει το 21% των εσόδων της από την προβλήτα του Πειραιά έχοντας στην ευθύνης της τόσο την αναβάθμιση της παραγωγικής ικανότητας στην προβλήτα ΙΙ όσο και την κατασκευή της προβλήτας ΙΙΙ σύμφωνα με την 35ετη σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφτηκε το 2009.

Εν τούτοις αποκλείεται να γίνουν περαιτέρω επενδύσεις πέραν των τρεχουσών επεκτάσεων.

«Είμαστε προσεκτικοί στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και στοχεύουμε μόνο εκεί που έχουμε την πλειοψηφία των μετοχών. Αυτή τη στιγμή είμαστε επικεντρωμένοι  τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από τον Όμιλο [Cosco] στην εταιρεία », δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Qiu Jinguang.




pireas2day.g

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ