30 Σεπ 2012

"Χρυσοφόρος" ο Πειραιάς για την Cosco

«Χρυσές» δουλειές κάνει η Cosco στον Πειραιά, καταγράφοντας το πρώτο εξάμηνο του έτους έσοδα ύψους 69,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Παράλληλα, μέσα σε ένα χρόνο ο κινεζικός όμιλος πέτυχε να διπλασιάσει σχεδόν το φορτίο που διακίνησε μέσω του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του στο λιμάνι του
Πειραιά και ουσιαστικά να εκπληρώσει τέσσερις μήνες νωρίτερα τη συμβατική του υποχρέωση το 2012 να έχει διακινήσει από την Ελλάδα 1,4 εκατ. teus.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Cosco Pacific που διαχειρίζεται το ΣΕΜΠΟ, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου μέσω του Πειραιά διακινήθηκαν 1.387.000 κοντέινερ ενώ στο αντίστοιχο διάστημα το 2011 είχαν διακινηθεί περί τις 700.000, πρόκειται για αύξηση 98,4%.
Ακόμα με βάση τα στοιχεία του εξαμήνου του 2012 που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Κινέζοι, ο Πειραιάς τους απέφερε έσοδα 69,5 εκατ. δολαρίων όταν από όλα τα τέρμιναλ τα έσοδα τους ανέρχονταν στα 165 εκατ. δολάρια.
Μάλιστα η Cosco στην παρουσίαση των οικονομικών της στοιχείων είχε επισημάνει την συνεισφορά του Πειραιά αν και στελέχη της είχαν σπεύσει να διευκρινίσουν ότι αυτή η επιτυχία δεν πρόκειται να σημάνει περισσότερες επενδύσεις πέραν αυτών που είναι προγραμματισμένες από την ίδια τη σύμβαση παραχώρησης η οποία  έχει υπογραφεί με τον ΟΛΠ. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν μάλιστα ότι η Cosco είναι πολύ προσεκτική στις κινήσεις της και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της μόνο όπου διαθέτει τον πλήρη έλεγχο.
Γενικά, ο Πειραιάς αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο κοντέινερ τέρμιναλ των Κινέζων στην Ευρώπη καθώς το τέρμιναλ της Νάπολης εμφανίζει στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου αύξηση 21,7% έναντι 98,4% του Πειραιά ενώ το αντίστοιχο της Αμβέρσας εμφανίζει μείωση 12,6% στο διακινούμενο φορτίο.
Σε απόλυτους αριθμούς μέσω της Νάπολης στο διάστημα αυτό διακινήθηκαν 858.000 κοντέινερ και μέσω της Αμβέρσας 716.000 κοντέινερ. Μείωση 7,3% σημείωσε η διακίνηση φορτίου και από το σταθμό του Σουέζ ο οποίος ωστόσο παραμένει το μεγαλύτερο υπερπόντιο κοντέινερ τέρμιναλ της Cosco. Από την Αίγυπτο η Cosco στους πρώτους οκτώ μήνες του 2012 διακίνησε περί τα 2 εκατ. κοντέινερ.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ