28 Μαρ 2013

Σύλληψη 54χρονης για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του ΙΚΑ στην Νίκαια


Κατόπιν συνεργασίας των Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, πρωινές ώρες της 22-3-2013 συνελήφθη στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος, 54χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η 54χρονη το πρωί της ιδίας ημέρας μετέβη στο υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας, για να ενημερωθεί για την πορεία δικαιολογητικών που είχε υποβάλλει την 21-11-2012 προκειμένου να της αποδοθούν σχετικές δαπάνες.
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο που έγινε από υπαλλήλους του υποκαταστήματος η προαναφερόμενη κατά το παρελθόν είχε επιδοτηθεί με μεγάλα χρηματικά ποσά για έκτακτες φαρμακευτικές περιθάλψεις από διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής. Κατά δήλωση του Διευθυντή του υποκαταστήματος Νίκαιας, η ανωτέρω ημεδαπή, για τα έτη 2011-2012 έχει εισπράξει παράνομα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για έκτακτες ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, το χρηματικό ποσό των -19.000- ευρώ περίπου. Παράλληλα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διενεργούνται έλεγχοι σε όλες τις παροχές που έλαβε η 54χρονη από το Ίδρυμα για τα έτη 2003 έως 2010.
Μετά από έλεγχο στη τσάντα της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των- 590- ευρώ ως προερχόμενο από είσπραξη της ανωτέρω από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Εννέα (9) σφραγίδες ιατρών του ΕΟΠΠΥ, φαρμακείων και νοσοκομείων.
  • Δύο (2) μπλοκ παραπεμπτικών του ΙΚΑ για παρακλινική εξέταση.
  • Εκατόν πενήντα πέντε (155) αυτοκόλλητα BARCODE διαφόρων ιατρικών σκευασμάτων.
  • Ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας επ’ ονόματί της.
  • Δύο (2) φωτοτυπικά μηχανήματα.
  • Ένας (1) φορητός Η/Υ
  • Μία (1) κεντρική μονάδα Η/Υ .
  • Ένα ( 1) τηλεομοιοτυπικό μηχάνημα ( ΦΑΞ ).
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. 


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ