19 Νοε 2014

«Super deal» στις ζυθοποιίες: Συγχωνεύονται Μύθος και Fix

Ο Όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε, πως θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στην Ελλάδα, μέσω συγχώνευσης με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, την τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας.


mythos fixΌπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα εταιρεία θα είναι η δεύτερη ισχυρότερη στην ελληνική αγορά μπίρας, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 29%.

Η Carlsberg θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα κατέχουν το υπόλοιπο 49%. Η μελλοντική σχέση μεταξύ του Ομίλου Carlsberg των υφιστάμενων μετόχων  της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα ρυθμιστεί μέσω συμφωνίας μετόχων.

Πρόεδρος της Νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιία θα είναι ο Lars Lehmann, προερχόμενος από τον Όμιλο Carlsberg, και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, επίσης, από την ομάδα της Carlsberg.

Σύμφωνα με την Carlsberg, ο συνδυασμός της Fix, της ισχυρής τοπικής μάρκας της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, και της Μύθος, της ισχυρής τοπικής μάρκας του Ομίλου Carlsberg, θα δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία ένα πολύ ελκυστικό εταίρο για τους Έλληνες εμπόρους λιανικής και χονδρικής.

Επιπλέον, η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει συνεργασίες σε περιοχές όπως η προμήθεια, παραγωγή και διανομή μπίρας.

Αναφερόμενος στη συγχώνευση της Μύθος Ζυθοποιία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Γιόργκεν Ράσμουσεν, δήλωσε πως η ελληνική αγορά προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και πως ο Όμιλος Carlsberg είναι ικανοποιημένος με την απόδοση της Μύθος Ζυθοποιία από τότε που ανέλαβε την επιχείρηση, ως μέρος της εξαγοράς της Scottish & Newcastle.

«Η συγχώνευση με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η δημιουργία ενός ισχυρού παίκτη που θα έχει τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει ένα βήμα αλλαγής για τις τοπικές μας επιχειρήσεις και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές της συγχωνευθείσας εταιρείας» τόνισε.



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ