23 Φεβ 2015

Χωρίς φαγητό έχει αφήσει τα παιδιά στους δημοτικούς σταθμούς η Δημοτική Αρχή Βρεττάκου

Στο «πάγωμα» των προσλήψεων, λόγω των εθνικών εκλογών, «έριξε το μπαλάκι των ευθυνών» για την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει η υπηρεσία καθαριότητας και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος.


Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή επιμένει να επιρρίπτει τις ευθύνες, είτε στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή, που δεν κίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες πρόσληψης συμβασιούχων στις κοινωνικές δομές του δήμου, είτε στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των κρατικών υπηρεσιών (σ.σ. ΑΣΕΠ).

     Δαβγιώτη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα έθεσε με ερώτησή της προ ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Αντιπρόεδρος του Σώματος και πρώην Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών Ελένη Δαβγιώτη, η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί από την Διοίκηση αν ευσταθούν μία σειρά από φήμες .

Πρώτον, η κ. Δαβγιώτη κάλεσε την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Περδίκη να ξεκαθαρίσει εάν ισχύουν οι πληροφορίες, περί απειλών της δημοτικής αρχής προς εργαζόμενη των παιδικών σταθμών, αν ευσταθεί η φήμη πως γονείς έχουν κληθεί να εφοδιάζουν με σπιτικό φαγητό τα παιδιά τους και αν μεταφέρεται μαγειρεμένο φαγητό από έναν παιδικό σταθμό σε άλλον…!

      Περδίκη

Από τη δική της μεριά, η Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών Παναγιώτα Περδίκη επιβεβαίωσε πως μεταφέρεται φαγητό, λόγω έλλειψης προσωπικού, από τον παιδικό σταθμό της Βενιζέλου, ωστόσο διέψευσε τόσο ότι έχει απειληθεί εργαζόμενη και πως οι γονείς έχουν κληθεί να εφοδιάζουν τα παιδιά τους με ταπεράκι.

Η κ. Περδίκη ενημέρωσε το Σώμα ότι λόγω των ε Εθνικών Εκλογών πάγωσαν όλες οι προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τους Δήμους και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να σταθούν όρθιες οι κοινωνικές δομές του δήμου μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Περδίκη.

Βρεττάκος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Αφού σημείωσε πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή για την μη πρόσληψη των συμβασιούχων, παραδέχτηκε πως η κατάσταση στην καθαριότητα και τους παιδικούς σταθμούς δεν είναι ό, τι καλύτερο.

«Η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού στον Δήμο μας για την καθαριότητα και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την οποία η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο, «έχει παγώσει» λόγω εκλογών και μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι του Δήμου και η δημοτική αρχή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν τα σημαντικά κενά και τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρεττάκος.

Κούβαρης

Ο ίδιος κάνοντας αποδεκτή σχετική εισήγηση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Κώστα Κούβαρη, δεσμεύτηκε πως σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα έρθει συγκεκριμένη πρόταση για τον ανασχεδιασμό της καθαριότητας, έπειτα από διαλογική συζήτηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορεί να παίρνεις 9,5 εκ. ευρώ το χρόνο από τον κόσμο και να μην μπορείς να πάρεις εργαζομένους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο οποίος κλείνοντας την τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως πάγια θέση της δημοτικής του αρχής είναι η απρόσκοπτη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους τομείς της ανταποδοτικότητας.


http://newsta.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ