2 Μαρ 2015

« Ψηφίδες τοπικής ιστορίας » στην Δημοτική βιβλιοθήκη Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Τη βιβλιοθήκη Δραπετσώνας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στις 9.30 πμ οι μαθητές της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας.



Στο πλαίσιο της εργασίας τους για την ιστορία της Δραπετσώνας, οι μαθητές ενημερώθηκαν όχι μόνο για το αρχαιολογικό μνημείο της Ηετιώνειας πύλης αλλά και για τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αυτόν τον τόπο (όπως η μάχη της ηλεκτρικής, η μάχη της παράγκας, η απόδραση των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές των Βούρλων). Επίσης πληροφορήθηκαν για τα εργοστάσια που λειτουργούσαν, όπως το εργοστάσιο Λιπασμάτων καθώς και για τις αναφορές της πόλης στην Λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την ρεμπέτικη μουσική.



Άκουσαν και το ομώνυμο τραγούδι «Δραπετσώνα» από τον Γρ. Μπιθικώτση σε στίχους Τ. Λειβαδίτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Το τραγούδι απέκτησε πανελλαδική και παγκόσμια φήμη και συνέδεσε την Δραπετσώνα του «Λούμπεν προλεταριάτου» , με τον αγώνα και την αντίσταση για το δικαίωμα του ανθρώπου στην ελπίδα και σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Με τη συζήτηση και το διάλογο που ακολούθησε για τον τόπο που μεγαλώνουν, οι μαθητές με όλες αυτές τις πληροφορίες, συμπέραναν ότι η ιστορία του τόπου τους είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας.



Τέλος, ενημερώθηκαν για τον κανονισμό και τη λειτουργία των τριών βιβλιοθηκών του Δήμου: το δανεισμό των βιβλίων ,τη χρήση του διαδικτύου και της δεκαδικής ταξινόμησης Dewey.

Μετά την πνευματική τροφή ακολούθησε και η υλική με μπισκότα και καραμέλες προσφορά της αναγνώστριας μας κ. Ελένης Μπαλίδου.

http://keratsinilibrary.blogspot.gr/

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ