24 Μαΐ 2015

Γερμανικός τύπος: Η στάση της ΕΚΤ προς την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην ΕΚΤ και την ελληνική κυβέρνηση και σημειώνει:
«Η ΕΚΤ θέλει να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Αθήνα και θέλει σε κάθε περίπτωση να παρεμποδίσει μια λίγο-πολύ τυχαία χρεοκοπία, όπως αναφέρεται σε τραπεζικούς κύκλους. Ποια είναι όμως τα όρια για την ΕΚΤ; Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει μια δόση στο ΔΝΤ; Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν δηλώσει πως δεν θα το θεωρούσαν πιστωτικό γεγονός. Αλλά παρόλα αυτά: στους κύκλους των δανειστών γίνεται λόγος για πολύ σοβαρές συνέπειες. Τo ΔΝΤ θεωρείται ο δανειστής που παίρνει πάντοτε πίσω τα χρήματά του. Εάν η Αθήνα δεν το κάνει, θα δημιουργηθεί μεγάλος εκνευρισμός».

Το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα ξεκινάει την πώληση του λιμανιού του Πειραιά» και σημειώνει: «Στο θέμα της διαμάχης για τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ένα βήμα προς τους δανειστές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση κάλεσε τρεις ενδιαφερόμενες ξένες εταιρείες μέχρι το Σεπτέμβριο να καταθέσουν τις προσφορές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online σχεδιάζεται πώληση του λιμανιού».



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ