29 Ιαν 2012

Αναζητώντας λίγη Ανθρωπιά ..σε απάνθρωπους καιρούς!

Διαβάζω συνεχώς διάφορα άρθρα για τους νεόπτωχους και την κατάστασιν των,για τα συσσίτια της εκκλησίας και τον διάφορων οργανισμών.
Μιλώ με κόσμο καθημερινά όπου δεν έχουν τα προς το ζην,και φοβούνται για το αύριο....
 Πόσοι από εμάς στα αλήθεια δεν βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια?πόσοι απο εμάς δεν βλέπουμε ανθρώπους όλο ένα και πιο πολλούς να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια?

Πόσες φορές μάθαμε για αυτοκτονίες γονέων,λιποθυμίες μαθητών?....πόσα ακούμε και βλέπουμε καθημερινά?και ΄δεν γνωρίζουμε για πόσο αυτό θα συνεχιστεί,δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά ακόμα θα αναγκαστούν να βρουν στέγη σε κάποιο ίδρυμα(αν υπάρχουν θέσεις)....

Συνέλληνες,αδέρφια...δεν μπορώ άλλο!!!!δεν το αντέχω αυτό το ψυχολογικό μαρτύριο τόσο για εμένα αλλά και πιο πολύ γι αυτούς που τα ζούνε βαθιά μέσα στο πετσί τους.

Είμαι σίγουρος και ελπίζω όλοι όσοι μπορούμε,πως βοηθάμε σε τέτοιες καταστάσεις όταν αυτές υποπέσουν στην αντίληψη μας.
Όμως όσα και αν εμείς προσπαθούμε να κάνουμε,δεν λύνουμε το πρόβλημα,απλώς δίνουμε μια δόση φαρμάκου για τον πόνο,ο πόνος περνά....όμως γρήγορα επανέρχεται!

Βλέπουμε πως η κεντρική εξουσία της χώρας μας,το μόνο που κάνει είναι να μαζεύει φόρους για να ξεπληρώσει τα τόσα και τόσα δάνεια που πήρε(δεν θα σταθώ εδώ όμως)....η κεντρική εξουσία λοιπόν έχει ''προσορηνά'' αλληθωρίσει,και όταν γίνετε αυτό τότε αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να λάβουν δράσει...έτσι λοιπόν ίσως να ήρθε η ώρα να δράσουν οι Περιφέρειες μαζί με τους Δήμους και της Ενορίες....ναι αγαπητοί μου,εκείνοι επιβάλετε να δράσουν.
 Οι άνθρωποι αυτοί δεν φύτρωσαν,δεν ανήκουν σε κάποιο δάσος....οι Τοπικοί Άρχοντες του εκάστοτε Δήμου πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας αυτών των οικονομικά εξαθλιωμένων ανθρώπων.
 Να βρούνε τα μέσα και τον τρόπο να τους στεγάσουν άμεσα,να τους δίνουν τροφή για να μην αναγκάζονται να κλέψουν,ή να αυτοκτονούν!''Το επιβάλει ο Χάρτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων''όλοι έχουν δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή''.
Ο κάθε δήμος έχει στην κατοχή του οικόπεδα,ή και ακίνητα ας τα αξιοποιήσουν λοιπόν προς όφελος των τυραννισμένων αυτών ανθρώπων,έχουμε ανθρωπιά μέσα μας και ξέρω πως αυτό είναι απαίτηση όλων μας.

Δεν θέλω καρναβάλια,ούτε συγκροτήματα,ούτε κανενός είδους ψυχαγωγίας...ποιοι είμαστε εμείς που θα διασκεδάζουμε την ώρα που άλλοι δίπλα μας πεινούν?είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου θεού!!!
Δεν θέλω γήπεδα τώρα,ούτε πάρκα,ούτε άλλες κούνιες....υπάρχουν αρκετές αρκεί να περπατήσουμε λίγο,σκεφτείτε τα παιδιά που δεν μπορούν να παίξουν πια,όσες κούνιες και αν φτιάξετε και αυτό γιατί είναι στους δρόμους αναγκασμένα να ζητιανεύουν.
Έχω ανάγκη απο λίγο πράσινο μέσα στην<< τσιμεντούπολη>> ....πράσινο που σε λίγο θα είναι γεμάτο απο ανθρώπους άστεγους,τέτοιο πράσινο δεν το θέλω!!!
Θέλω δωμάτια κανονικά να στεγάσουν τον κόσμο και όλα όσα χρειάζονται για μια αξιοπρεπή ζωή.

Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο,το ξέρω,το πιστεύω....πρέπει όλοι μας να το απαιτήσουμε....αποκατάσταση όλων αυτών των ανθρώπων πρώτα πρώτα....και μετά τα άλλα!

Αξιότιμοι Δήμαρχοι της χώρας τούτης,επιτέλους τουλάχιστον εσείς κάντε κάτι σε συνεργασία αν πρέπει με την Μητρόπολη σας και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες μας.
Δεν είμαι ο κατάλληλος για να σας υποδείξω το τι θα κάνετε,εσείς θέλω να πιστεύω γνωρίζεται καλύτερα απο εμένα το πως θα καταφέρεται να προσφέρεται της Υπηρεσίες σας στον λαό που βασανίζεται της μαύρες τούτες μέρες.
Ανθρωπιά απο όλους μας...και με καλή θέληση όλα γίνονται,όπως λέει και ο λαός μας.

 Συγνώμη αν δυσαρέστησα κάποιους,δεν είχα αυτό σκοπό.

άρθρο Νίκος Προικιός
 http://nikosproikios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ