29 Ιαν 2012

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Το πρώτο δημοτικό ΚΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος της Microsoft IT Academy.

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας αφού αναγνωρίζεται και επίσημα ως το πρώτο δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα, μέλος του προγράμματος Microsoft IT Academy.  
 
Η ολική τεχνολογική και ποιοτική αναβάθμιση, καθώς και η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το ΚΕΚ Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναγνωρίστηκε επίσημα ως μέλος του προγράμματος Microsoft IT Academy. Ως επίσημη ακαδημία τεχνολογιών της Microsoft, το ΚΕΚ Κερατσινίου-Δραπετσώνας διαθέτει πολύωρα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις τελευταίες Microsoft τεχνολογίες, από απλές εφαρμογές γραφείου όπως Windows 7, Office 2010, Expression 4 μέχρι και τις πιο εξειδικευμένες όπως προγραμματισμός σε Visual Studio 2010, Visual C#, Windows Server 2008 R2, MS SQL Server 2008 R2 και πολλά άλλα. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα που διαθέτει το ΚΕΚ Κερατσινίου-Δραπετσώνας εφαρμόζονται σε ελάχιστες ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα.
 
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής εκφράζοντας την ικανοποίησή του δήλωσε:
«Το ΚΕΚ ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ζητήματα κατάρτισης και προώθησής στην αγορά εργασίας. Επομένως ο ρόλος του ΚΕΚ είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη της πόλης μας. Το 2011 ήταν αναγκαίο και πράγματι καταφέραμε να γίνει εξορθολογισμός των οικονομικών του. Το 2012 προγραμματίζουμε το ΚΕΚ να κάνει μια νέα αρχή που θα περιλαμβάνει νέες δράσεις, διεύρυνση των συνεργασιών του και να ενθαρρύνουμε τη διενέργεια εξειδικευμένων Προγραμμάτων κατάρτισης.
Και βεβαίως να διευρύνει το εύρος των υπηρεσιών του, να επεκτείνει τις δραστηριότητες του σε νέους τομείς και νέες αγορές, καλλιεργώντας τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα και ενισχύοντας τις υποδομές που θα του επιτρέψουν να εξελιχθεί, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης κ. Γιώργος Σταματάκης τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ότι το ΚΕΚ για τη χρήση του 2011 θα έχει θετικό πρόσημο μετά από πολλά χρόνια στον ισολογισμό του. Σημειώνοντας επίσης ότι:
«Αναμφισβήτητα στη δωδεκάχρονη πορεία του το ΚΕΚ έχει καταρτίσει χιλιάδες συμπολίτες μας μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, έχει εναρμονιστεί με όλες τις τελευταίες Microsoft τεχνολογίες και έχει διακριθεί για την πρωτοπορία του και την αποτελεσματικότητα του.
Κόντρα στην δυσμενή οικονομική συγκυρία, εμείς θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το σκοπό του, που είναι η Επαγγελματική Κατάρτιση όλων των κοινωνικών ομάδων, η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η ένταξη των πολιτών στη Κοινωνία της Πληροφορίας.
Είναι γεγονός ότι οι ραγδαίες εξελίξεις τα τελευταία χρόνια σε όλες τις επιχειρήσεις με την εισαγωγή της τεχνολογίας, απαιτούν απόκτηση τεχνογνωσίας, συμπληρωματικής του βασικού γνωστικού επιπέδου.
Εμείς το 2012 θα είμαστε σε θέση να σημειώσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, διατηρώντας σταθερά ηγετική θέση στον χώρο της κατάρτισης, ενώ έχουμε σαν στόχο να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη αναπτυξιακή πορεία του Δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ