31 Οκτ 2012

Πρόγραμμα «Πρόσοψη» στον Πειραιά

Την οικονομική ενίσχυση των καταστηματαρχών για να μπορέσουν να ομορφύνουν οι όψεις των κτηρίων, ζητάει ο συνδιασμός «Πειραιάς όλοι μαζί».


Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «με δεδομένη την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις κεντρικών κτιρίων και δεδομένης της κακής εικόνας που τα περισσότερα παρουσιάζουν προτείνει την εφαρμογή προγράμματος αντίστοιχου με το πρόγραμμα «Πρόσοψη» που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται ακόμα στο Δήμο Αθηναίων. Η μερική χρηματοδότηση των ιδιοκτητών με σκοπό τον εξωραϊσμό των όψεων, ακόμα και με μειωμένα δημοτικά τέλη, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση αλλαγής της όψης της πόλης μας στα κεντρικά σημεία . Το κόστος για τον Δήμο δεν είναι απαγορευτικό και μπορεί να ενταχθεί σε επιδοτούμενα  επιχειρησιακά προγράμματα της περιφέρειας, αρκεί βέβαια να κατατεθεί πρόταση από το δήμο Πειραιά».

Παράλληλα ζητάει να αποκατσταθεί ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης, καθώς ο ανεπαρκής μέχρι τώρα φωτισμός σε πολλά σημεία του Πειραιά έχει οδηγήσει στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Επίσης ζητάει άμεση ενημέρωση σε ότι αφορά το τραμ, καθώς βάσει των σχεδίων δεν βλέπει πρόβλεψη υπογειοποίησης, με αποτέλεσμα, όπως τονίζεται, να επιβαρυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά. Προβλέπει δε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί, μετά την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, που θέλει να επιβάλλει ο Δήμαρχος.


pireas2day.gr
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ