30 Αυγ 2013

«Βελτίωση χάραξης οδού Ποταμού και διασταυρώσεών της, στο Δήμο Κορυδαλλού»



Με εισήγηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στην Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Αθανασιάδη Λεωνίδα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση χάραξης οδού Ποταμού και διασταυρώσεών της, από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, λοιπές εργασίες προσαρμογών και συντήρηση οδών Ποταμού-Δερβενακίων από οδό Οδυσσέως μέχρι οδό Αθανασίου Διάκου».



Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.100.000€ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της χάραξης και ποιότητας του οδοστρώματος της υφιστάμενης οδού και αποσκοπεί στην ασφαλέστερη μετακίνηση διερχομένων οχημάτων και την αποφυγή οδικών ατυχημάτων.



Συγκεκριμένα, η κατασκευή του έργου αφορά στη βελτίωση χάραξης οδού Ποταµού και διασταυρώσεών της από την οδό Καραολή - ∆ηµητρίου έως την οδό Οδυσσέως και τη συντήρηση των οδών Ποταµού - ∆ερβενακίων από οδό Οδυσσέως µέχρι οδό Αθανασίου ∆ιάκου με διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και διαμόρφωση του οδοστρώµατος και των νησίδων με σταθερό πλάτος. Ταυτόχρονα προβλέπεται προσαρμογή των νέων προτεινόμενων γεωμετρικών χαρακτηριστικών στην υφιστάμενη κατάσταση καθώς και η πρόβλεψη νέων, κατάλληλων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, τα οποία θα ανταποκρίνονται στην Κατηγορία της οδού και στον αναμενόμενο φόρτο βαρέων οχημάτων σύμφωνα με τις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων.

Ο κος Λ. Αθανασιάδης σε δηλώσεις του τόνισε για τη σημασία του έργου: «Παρόλο που πρόκειται για ένα έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου Κορυδαλλού, η Περιφέρεια Αττικής δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει από δικούς της πόρους, προκειμένου να ανακατασκευαστεί ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος δρόμος, στον οποίο έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Η ασφάλεια των πολιτών και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αποτελεί κύριο μέλημα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουμε δυναμικά και έμπρακτα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Στη χώρα μας, πάνω από πέντε άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους! Γι’ αυτό, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιτύχουμε το φιλόδοξο στόχο μας, τον περιορισμό του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε οδικές υποδομές αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας».

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ






Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ