28 Αυγ 2013

Αντιπροσωπεία από το «Πλοίο της Ειρήνης» επισκέφθηκε το Μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Αντιπροσωπεία από το «Πλοίο της Ειρήνης» επισκέφθηκε το Μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς το Σαββατοκύριακο (17-18/08) στο πλαίσιο της εκστρατείας του με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλη Χιροσίμα – Όχι άλλο Ναγκασάκι».


Τα μέλη της αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στον ιερό χώρο της Μάντρας του Μπλόκου όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων :
«Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή που σήμερα βρίσκονται κοντά μας οι επιζήσαντες του πυρηνικού ολοκαυτώματος οι «Χιμπακούσα» και μας προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση το γεγονός ότι η επίσκεψή τους συμπίπτει με τη θλιβερή επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς καθώς και με τη συμπλήρωση των 68 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα. Το αίτημα για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων ενώνεται με το αντιπολεμικό μήνυμα του Μπλόκου γιατί οι λαοί πρέπει να στέκονται πάνω από τις απειλές των κάθε είδους πολέμων».
Από την πλευρά του ο Πάνος Τριγάζης Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής υποδοχής του πλοίου τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να ενώσουμε το αντιφασιστικό μήνυμα του Μπλόκου της Κοκκινιάς , με το αίτημα της κατάργησης όλων των πυρηνικών όπλων μέσα από την κραυγή «Όχι άλλη Χιροσίμα- Όχι άλλο Ναγκασάκι». Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι η κατάσταση στη Μ. Ανατολή εξακολουθεί να είναι εκρηκτική η έκκληση για την αποπυρηνικοποίηση της κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη».
Ο κ. Miyake που είναι Χιμπακούσα κατά τη διάρκεια της προβολής ταινίας με τις επισκέψεις του «Πλοίου της Ειρήνης» σε διάφορα μέρη του κόσμου που έχουν πληγεί από τους πολέμους ανέφερε: «Το να είσαι Χιμπακούσα, να έχεις επιζήσει από τον βομβαρδισμό δεν έχει μόνο σωματικά τραύματα αλλά και ψυχολογικά. Δυστυχώς πολλά χρόνια μετά την τραγωδία εκείνοι που είχαν εκτεθεί στην ατομική βόμβα συνέχισαν να υφίστανται διακρίσεις από την ιαπωνική κοινωνία. Η διάδοση των αναμνήσεών μας είναι το δικό μας «όπλο» για την κατάργηση των πυρηνικών».
Η 86χρονη Ομούρα Καζούκο που επέζησε της καταστροφής στο Ναγκασάκι θυμάται ακόμη τα πτώματα στους δρόμους και την κόλαση που έζησαν όσοι γνώρισαν την πυρηνική λέπρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε μέρος της ταινίας με τίτλο «Κραυγή από τη Χιροσίμα», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μιχάλη Περιστεράκη ,σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατωμέρη η οποία περιλαμβάνει τη μαρτυρία μιας γυναίκας που επέζησε του Ολοκαυτώματος και την οποία ενσαρκώνει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Αγάπης» κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Μπλόκου και φανερά συγκινημένοι όλοι βροντοφώναξαν «Όχι άλλη Χιροσίμα- Όχι άλλο Ναγκασάκι, Ποτέ πια Πόλεμος- Ποτέ πια Φασισμός».




Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ






Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ