30 Ιαν 2014

Νεκρή Ζώνη τα Μανιάτικα Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να βλέπεις ότι θέλεις να πας μπροστά για να ζήσεις και κάποιοι σου κλείνουν το οξυγόνο και περιμένουν να πεθάνεις.


Έτσι σκέφτονται οι δημότες των Μανιάτικων του Πειραιά, καθώς ξύπνησαν ένα πρωϊνό και είδαν τα συνεργεία του ΜΕΤΡΟ να φράζουν τον μοναδικό τους δρόμο, την οδό ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που συνδέει τον Πειραιά με το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω, Χαϊδάρι, τις Εθνικές Οδούς, και να τους απομονώνουν, αναγκάζοντάς τους κυριολεκτικά να πεθάνουν σαν τα ποντίκια στη φάκα, αφού τους νεκρώνουν τα μαγαζιά και τους απομακρύνουν από τα σπίτια, τα σχολεία και τις δουλειές τους.


Δεν ξέρουμε ποιανού ήταν αυτή η φαεινή ιδέα και γιατί εφαρμόστηκε εν μια νυκτί, χωρίς να υπολογιστούν καθόλου οι κάτοικοι της περιοχής και τα ίδια τα συμφέροντα του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή έπρεπε νάχε αντιδράσει σαυτή την αυθαίρετη ενέργεια του ΜΕΤΡΟ και να την αποτρέψει, απαγορεύοντας το κλείσιμο της ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, υποχρεώνοντας την εταιρία να αφήσει μια λωρίδα δρόμου ανοικτή για την συγκοινωνία, τους κατοίκους, τα μαγαζιά, τους μαθητές των σχολείων, κάτι που έγινε στον Κορυδαλλό και την Πλατεία Ελευθερίας, όπου τα έργα του ΜΕΤΡΟ εκτελέστηκαν κανονικά, χωρίς να θιχτεί κανένας.
Γιατί θα έπρεπε να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, όπως έγινε και με την προσπάθεια μεταφοράς των δικαστηρίων από τον Πειραιά, για να ξυπνήσει η Δημοτική Αρχή και να παρέμβει; Αυτός είναι ο ρόλος του Δήμου;
Ο Δήμος δεν υπάρχει για να μας ικανοποιεί τα παράπονα και να μας να μας τα περνά ως ρουσφέτι! Υπάρχει για να μας προστατεύει από κάθε ενέργεια που μας βλάπτει και να μας δίνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες να ζούμε καλύτερα.


Και στην περίπτωση των Μανιάτικων φάνηκε καθαρά ότι στον Πειραιά απουσιάζει πλήρως η Δημοτική Αρχή από το τι γίνεται στο Πόλη, εκτός εάν γνώριζε το γεγονός του κλεισίματος της ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και το αποσιωπούσε, πράγμα που την καθιστά διπλά υπεύθυνη απέναντί μας.



fonipeiraioton.blogspot.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ