Σταθερό στη θέση του κατά του ελέγχου των συμβάσεων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, παραμένει το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
Στην προ ημερών , τελευταία του συνεδρίαση, το Σώμα εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, όπου η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται και προσχηματική, ενώ γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για στοχοποίηση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με κομματικά χαρακτηριστικά.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Νίκαιας , Νίκου Τράκα, ο οποίος ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής οι ελεγκτές έχουν μπει μόνο σε δύο, από τους δέκα Δήμους, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο και στο Ρέθυμνο, ενώ τόνισε ότι τις τρεις φορές που επιχείρησαν να πάνε στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη δεν τους δέχτηκε ούτε η διοίκηση, ούτε οι σύλλογοι των εργαζομένων.
Τράκας : Μετακλητοί των υπουργών οι « ελεγκτές
Σύμφωνα με τον κ. Τράκα, οι ελεγκτές ζητάνε σήμερα πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν υπήρχαν στους νόμους με τους οποίους μονιμοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι και δήλωσε ότι η στρατηγική που έχει αποφασιστεί μαζί με τη διοίκηση του Δήμου και την ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν να καθυστερήσει η διαδικασία όσο περισσότερο γινόταν. «Νομίζω όμως ότι με τις τελευταίες εξελίξεις είναι σίγουρο ότι ο έλεγχος αυτός που γίνεται, είναι έλεγχος όπου θέλουν να πάρουν κεφάλια» σημείωσε και κατήγγειλε ότι «αυτοί που έρχονται να ελέγξουν είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι των Υπουργών που Δευτέρα μπαίνανε ως μετακλητοί υπάλληλοι και Τετάρτη μονιμοποιούνταν». Αυτοί λοιπόν, όπως είπε, «έρχονται να ελέγξουν το δημόσιο όλο γενικώς, αλλά και βέβαια να ελέγξουν και το Δήμο της Νίκαιας και δέκα Δήμους, να τους ελέγξουν με εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
« Επειδή αντισταθήκαμε στο Μνημόνιο»
Ο κ. Τράκας έκανε λόγο για στοχοποίηση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. «Τον στοχοποιούν – είπε- γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι είμαστε και εργαζόμενοι που έχουμε αντισταθεί εναντίον των μνημονίων, αλλά και εναντίον της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα, και δεύτερον, κατά τη δική μας εκτίμηση και την εκτίμηση της ομοσπονδίας, είναι και ένα ζήτημα, όπου ουσιαστικά στέλνουν το μήνυμα και ενόψει των εκλογών της ΚΕΔΕ». Τόνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος προσπαθεί να κάνει συζητήσεις και συναντήσεις μ’ όλους τους φορείς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παρακαλάει, όπως γράφτηκε σε κάποια μέσα.
«Το λέω αυτό γιατί εδώ «παίζονται» 530 οικογένειες. Και είμαι σίγουρος ότι πολύ έξυπνα και πολύ εύστοχα η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της, προσπαθεί επικοινωνιακά να παίξει τη διαδικασία των πλαστών» σημείωσε.
Ναι στον έλεγχο των πλαστών
Ξεκαθάρισε λοιπόν, όσον αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά, ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το καλύψουν ούτε οι συνδικαλιστές, ούτε κανείς.
«Είναι – είπε- ξεκάθαρο ότι από την πρώτη στιγμή η ΠΟΕ – ΟΤΑ είπε δεν καλύπτει τα πλαστά απολυτήρια, ο καθένας έχει την ευθύνη του, όμως συμβάσεις οι οποίες γίνανε, με τις οποίες έχει μονιμοποιηθεί ο κόσμος, οι οποίες έχουν περάσει 15 και 20 χρόνια, οι οποίες έχουν περάσει από τη ( τότε κρατική) περιφέρεια και Δημοτικά Συμβούλια, δεν μπορεί να ανατρέπονται, και μάλιστα με στοχοποίηση σε συγκεκριμένους Δήμους». Κλείνοντας ζήτησε τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο που να μην επιτρέπει να έρθουν στο Δήμο Νίκαιας – Α. Ι. Ρέντη οι ελεγκτές.
« Δεν θα το επιτρέψουμε»
«Εμείς λέμε ότι δεν θα έρθουν οι ελεγκτές, δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν οι ελεγκτές, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν απολύσεις στο Δήμο της Νίκαιας και του Ρέντη, και βεβαίως θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή, όσο μας παίρνει και όσο μπορούμε. Και θεωρώ ότι αν πάμε μαζί και ενημερώσουμε και την πόλη, μπορούμε να το ξεπεράσουμε» κατέληξε.
Τσελεπής: Θέλουν απολύσεις
Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ρέντη κ. Τσελεπής, ο οποίος τόνισε ότι ο μοναδικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι να διώξουν μαζικά κόσμο. «Θέλουν να ξεφορτωθούν το προσωπικό με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και γι’ αυτό προσπαθούν να επινοήσουν διάφορους τρόπους» ανέφερε. Υποστήριξε ακόμα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων δεν είναι μόνο αντεργατική και αντικοινωνική, είναι στην ουσία και παράνομη, «γιατί έρχεται να πετάξει στα σκουπίδια όλες τις προηγούμενες νομοθεσίες και τις διοικητικές πράξεις, βάσει των οποίων έγιναν οι μετατροπές των συμβάσεων, αποφάσεις ΑΣΕΠ, αποφάσεις δικαστηρίων, και όλα αυτά, και να επινοήσεις νέα κριτήρια ελέγχου των συμβάσεων αυτών».
Και προφανώς, πρόσθεσε, «η ιστορία με τα πλαστά πτυχία είναι «λαγός». Είναι για να δημιουργήσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη και να πουν ότι να αυτοί οι Δήμοι οι κακοί δεν θέλουν να τους ελέγξουμε κλπ».
Απαραίτητες νέες προσλήψεις Επομένως, σημείωσε, τόσο για το θέμα της αξιολόγησης, όσο και του επανελέγχου των συμβάσεων πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών που να καλύπτουν και τους υπαλλήλους. Επισήμανε τέλος την ανάγκη να γίνουν νέες προσλήψεις, τονίζοντας ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι για τη στελέχωση των υπηρεσιών και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση, που να λέει ότι δεν θα επιτρέψει κανένα επανέλεγχο συμβάσεων και οι υπάλληλοι της τρόικα και της κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.
Ιωακειμίδης: Με κομματικά κριτήρια η στοχοποίησή μας
Προσχηματική χαρακτήρισε την όλη διαδικασία και ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης. Αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει τη διοίκηση πολλούς μήνες τώρα, πάντα σε επαφή με τους εργαζόμενους και την ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει καταλήξει σε ένα ψήφισμα σχετικά με το θέμα, το οποίο πιστεύει ότι θα τους καλύπτει όλους. Στο ψήφισμα λοιπόν που πρότεινε, και το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα από το Σώμα, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει κλείσει με την εφαρμογή νόμων του ’94 και του 2004, αλλά και με αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ γίνεται λόγος για εφαρμογή αυθαίρετων κριτηρίων από το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, με σκοπό τη δημιουργία δεξαμενής μαζικών απολύσεων.
« Γιατί όχι σε Καλλιθέα και Μαρούσι;»
«Υπάρχει έντονη στοχοποίηση του Δήμου μας με κομματικά χαρακτηριστικά, γιατί ενώ οι Δήμοι είναι 325, έχουν δημιουργηθεί μόνο 10 κλιμάκια ελέγχου, για τους παραπάνω Δήμους, ασκώντας συνεχώς όχληση μόνο στο Δήμο μας» επισήμανε ο κ. Ιωακειμίδης διαβάζοντας το ψήφισμα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν Δήμοι με πολύ περισσότερες περιπτώσεις ΙΔΑΧ, όπως το Μαρούσι και η Καλλιθέα, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δέκα. «Τυχαία ίσως» σχολίασε ειρωνικά .
Διαπιστώνει επίσης το ψήφισμα, ότι η όλη διαδικασία δεν αποσκοπεί στην εξεύρεση παράνομων πράξεων εκ μέρους των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα πλαστοί τίτλοι σπουδών κλπ, πράγμα που ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ήδη πραγματοποιεί, ώστε να αποκαλυφθούν όσοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.
Τρεις με πλαστά και στη Νίκαια «Αυτό είναι ένα κομμάτι που το ελέγχουμε εμείς έτσι κι αλλιώς» τόνισε ο Δήμαρχος και ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εντοπιστεί δύο – τρεις περιπτώσεις, για τις οποίες κι έχει τηρηθεί η σχετική διαδικασία. «Δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι εμείς θάβουμε το κομμάτι πλαστά δικαιολογητικά. Το ελέγχουμε. Δεν στέλνουμε όμως φακέλους για τα περαιτέρω που θέλουν αυτοί» επισήμανε. Δηλώνει τέλος το ψήφισμα, ότι το Δημοτικό συμφωνεί απολύτως με τις θέσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να μην δοθούν αντίγραφα των φακέλων των εργαζομένων, καλεί την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ να πάρουν αποφάσεις, ώστε όλοι οι Δήμοι να πράξουν το ίδιο και να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει η διαδικασία του επανελέγχου.
Κατηφές: « Θέλουν να χυθεί αίμα εργαζομένων»
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με το Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Κατηφέ, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί, είναι ότι πρέπει να χυθεί αίμα στην Ελλάδα, «και πρώτο αίμα είναι και οι εργαζόμενοι στους Δήμους και όχι μόνο». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κατηφέ, η κρίση είναι πρόσχημα και όλη η λογική της αξιολόγησης έχει να κάνει καθαρά με το ζήτημα των απολύσεων.
« Εδώ μονομοποιήθηκαν εκατοντάδες»
«Δεν ξέρουμε αν είναι με κομματικά ή άλλα κριτήρια η στοχοποίηση» συνέχισε και εξέφρασε την άποψη ότι η όποια στοχοποίηση ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, σε αντιδιαστολή με άλλες Δημοτικές Αρχές, μονιμοποιήθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι. «Εμείς λέμε καθαρά ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα έλεγχο» ξεκαθάρισε. Υποστήριξε τέλος ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει επίσης να αναφέρεται η ανάγκη και νέων προσλήψεων και δήλωσε ότι παρόλο που έχει κάποιες επιφυλάξεις για το ψήφισμα, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα το ψηφίσει.
Παπαδόπουλος : Όχι σε επανέλεγχο και αξιολόγηση Αυτό που γίνεται, είναι επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων του νόμου Παυλόπουλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κόντρα στο Ρεύμα» Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. «Η κυβέρνηση με εντολές της τρόικα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια μεγάλη δεξαμενή εργαζομένων για να παίρνει από εκεί και να απολύει. Αυτό είναι στην πραγματικότητα και τίποτα άλλο» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό, χωρίς πολλά λόγια, δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανέναν επανέλεγχο, καμία αξιολόγηση, κανένα επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων». Σημείωσε τέλος ότι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στους Δήμους, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να προχωρήσουν και νέες προσλήψεις.
Βρεττάκος: Τι μας φοβίζει ο έλεγχος όταν είμαστε σύννομοι;
«Στο πλευρό» των εργαζομένων δήλωσε ο « γαλάζιος» επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες» Δρακούλης Βρεττάκος, υπενθυμίζοντας ότι έχει συμπαραταχθεί, και δημόσια πολλές φορές, μαζί τους. «Η αλήθεια είναι και σ’ αυτή τους τη διεκδίκηση, θα είμαι κοντά. Όμως πρέπει να κάνουμε και κάποιες διαπιστώσεις» παρατήρησε και μίλησε για το πελατειακό κράτος και τις υποσχέσεις για ρουσφέτια και προσλήψεις με αντάλλαγμα την ψήφο. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι τέτοια φαινόμενα «τα ανεχτήκαμε όλοι μας, όσοι είμαστε παλιοί», με θύματα να είναι, όπως είπε, πολλοί από τους εργαζομένους, «όταν κάποιοι που ήταν σε επιτροπές, δεχόντουσαν τα πλαστά πτυχία». Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει αυτά να τα πούμε; Τι μας φοβίζει ο έλεγχος όταν είμαστε σύννομοι; Ειλικρινά».
« Ποιοί ευθύνονται για τα πλαστά;»
Αναφέρθηκε δε στα λεγόμενα του Δημάρχου για τον έλεγχο που έχει γίνει και στον οποίο βρέθηκαν πλαστά πτυχία, λέγοντας ότι «καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και ποιοι ήταν στις επιτροπές που πέρασαν αυτούς τους ανθρώπους και δεν έκαναν τους ανάλογους ελέγχους». Κλείνοντας, ο κ. Βρεττάκος επανέλαβε ότι, όσον αφορά τη νομιμότητα, θα συμπαραταχθεί με τους εργαζόμενους, «και με όση δύναμη έχω, στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαι υπέρ των θέσεων, καμία απόλυση στο Δήμο της Νίκαιας, κανένας έλεγχος ο οποίος αποσκοπεί μόνο για απόλυση και όχι για έλεγχο κάποιας νομιμότητας».
Θωίδου:Δεν νομοποιείται η κυβέρνηση να ελέγχει Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και δεν έχει να κάνει με ζήτημα νομιμότητας, υποστήριξε η επικεφαλής της «Ανταρσίας», Κατερίνα Θωίδου. «Έχουμε απέναντι μας μια κυβέρνηση, η οποία έχει αξιολογηθεί από την κοινωνία, και έχει βγει ανεπαρκής. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να επιβάλει τις απολύσεις και την αξιολόγηση από την πίσω πόρτα» τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν δικαιούται και δεν νομιμοποιείται να κάνει καμία αξιολόγηση. «Αυτοί που περισσεύουν είναι οι υπουργοί και ο ίδιος ο Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά.
« Απειροελάχιστα τα πλαστά;»
Υποστήριξε ακόμα ότι ο στόχος είναι να στραφεί η κοινωνία εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι παρόλο που περιπτώσεις των πλαστών πτυχίων είναι απειροελάχιστες γίνονται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.
Και επισήμανε ότι ο Δήμος, όχι μόνο δεν πρέπει να δώσει κανένα στοιχείο, γιατί ο έλεγχος αυτός έχει στόχο τις απολύσεις, αλλά χρειάζεται να ειπωθεί επιθετικά ότι είναι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Κλείνοντας τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης πρότεινε να συμπεριληφθεί μια ακόμα παράγραφος στο ψήφισμα, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη για επιπλέον πόρους από την Πολιτεία, αλλά και νέες προσλήψεις, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως ακριβώς ειπώθηκε και από αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ιωακειμίδης: « Πιθανόν να έγιναν « στραβά μάτια» σε «μονιμοποιήσεις»
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Βρεττάκου, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι εύκολη, αφού στη θέση του να στηρίξει τους εργαζομένους, υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι αν δεν υπάρχουν παρανομίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι εργαζόμενοι να φοβούνται τον έλεγχο των στοιχείων. «Αν θέλουμε να μιλήσουμε με την κοινωνία, υπάρχει ένας αντίλογος από την άλλη πλευρά, και στον οποίο πρέπει να σταθούμε και να μπορούμε να απαντήσουμε» ανέφερε. Επισήμανε λοιπόν ότι το ζήτημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι κάτι που εξετάζεται από τον ίδιο το Δήμο με δική του διαδικασία, και για όποιον βρέθηκε με πλαστά δικαιολογητικά, εφαρμόστηκε ο νόμος. «Τι δεν θέλουμε εμείς να ελεγχθεί; Ποιο ήταν το επικίνδυνο ή λεπτό σημείο στη διαδικασία; Όταν μ’ αυτούς τους νόμους έγιναν οι διαδικασίες που έγιναν αορίστου κάποιοι άνθρωποι, πιθανά από κάποιον έλειπε ένας μήνας. Πιθανά το διάστημα διακοπής δεν ήταν τρεις μήνες, ήταν τέσσερις. Πιθανά το διάστημα εργασίας δεν ήταν εικοσιτέσσερις μήνες, ήταν είκοσι τρεις. Πιθανολογώ» είπε και πρόσθεσε:
«Πιθανόν λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο που τα πέρασε τότε, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, σε κάποια πράγματα να έκαναν τα στραβά μάτια. Σε διαδικασία ενός μηνός. Είναι αυτός λόγος να έρχονται 14 χρόνια μετά και αυτό τον εργαζόμενο, αυτή την εποχή ειδικά, της τεράστιας ανεργίας, να τον στείλουν στο πυρ το εξώτερον; Ναι, σε κάποιον που λέει η δικαιοσύνη είναι αυτή, θα πρέπει να πέσει πέλεκυς, μπορεί να λέει είναι δίκιο. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν είναι δίκαιο». Και αυτό επειδή, όπως εξήγησε, όφειλε η πολιτεία την εποχή που έγινε αυτό, και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πέρασαν από Δημοτικά Συμβούλια, έλεγχο αποκεντρωμένης, έλεγχο ΑΣΕΠ, και πολλά είναι και δικαστικές αποφάσεις, να απαιτούσε τον έλεγχο τότε. «Σ’ αυτό σαφέστατα έχουμε θέση και λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει» υπογράμμισε.
http://newsta.gr/
......................................................................................................................................................................
Στην προ ημερών , τελευταία του συνεδρίαση, το Σώμα εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, όπου η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται και προσχηματική, ενώ γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για στοχοποίηση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με κομματικά χαρακτηριστικά.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Νίκαιας , Νίκου Τράκα, ο οποίος ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής οι ελεγκτές έχουν μπει μόνο σε δύο, από τους δέκα Δήμους, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο και στο Ρέθυμνο, ενώ τόνισε ότι τις τρεις φορές που επιχείρησαν να πάνε στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη δεν τους δέχτηκε ούτε η διοίκηση, ούτε οι σύλλογοι των εργαζομένων.
Τράκας : Μετακλητοί των υπουργών οι « ελεγκτές
Σύμφωνα με τον κ. Τράκα, οι ελεγκτές ζητάνε σήμερα πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν υπήρχαν στους νόμους με τους οποίους μονιμοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι και δήλωσε ότι η στρατηγική που έχει αποφασιστεί μαζί με τη διοίκηση του Δήμου και την ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν να καθυστερήσει η διαδικασία όσο περισσότερο γινόταν. «Νομίζω όμως ότι με τις τελευταίες εξελίξεις είναι σίγουρο ότι ο έλεγχος αυτός που γίνεται, είναι έλεγχος όπου θέλουν να πάρουν κεφάλια» σημείωσε και κατήγγειλε ότι «αυτοί που έρχονται να ελέγξουν είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι των Υπουργών που Δευτέρα μπαίνανε ως μετακλητοί υπάλληλοι και Τετάρτη μονιμοποιούνταν». Αυτοί λοιπόν, όπως είπε, «έρχονται να ελέγξουν το δημόσιο όλο γενικώς, αλλά και βέβαια να ελέγξουν και το Δήμο της Νίκαιας και δέκα Δήμους, να τους ελέγξουν με εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
« Επειδή αντισταθήκαμε στο Μνημόνιο»
Ο κ. Τράκας έκανε λόγο για στοχοποίηση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. «Τον στοχοποιούν – είπε- γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι είμαστε και εργαζόμενοι που έχουμε αντισταθεί εναντίον των μνημονίων, αλλά και εναντίον της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα, και δεύτερον, κατά τη δική μας εκτίμηση και την εκτίμηση της ομοσπονδίας, είναι και ένα ζήτημα, όπου ουσιαστικά στέλνουν το μήνυμα και ενόψει των εκλογών της ΚΕΔΕ». Τόνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος προσπαθεί να κάνει συζητήσεις και συναντήσεις μ’ όλους τους φορείς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παρακαλάει, όπως γράφτηκε σε κάποια μέσα.
«Το λέω αυτό γιατί εδώ «παίζονται» 530 οικογένειες. Και είμαι σίγουρος ότι πολύ έξυπνα και πολύ εύστοχα η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της, προσπαθεί επικοινωνιακά να παίξει τη διαδικασία των πλαστών» σημείωσε.
Ναι στον έλεγχο των πλαστών
Ξεκαθάρισε λοιπόν, όσον αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά, ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το καλύψουν ούτε οι συνδικαλιστές, ούτε κανείς.
«Είναι – είπε- ξεκάθαρο ότι από την πρώτη στιγμή η ΠΟΕ – ΟΤΑ είπε δεν καλύπτει τα πλαστά απολυτήρια, ο καθένας έχει την ευθύνη του, όμως συμβάσεις οι οποίες γίνανε, με τις οποίες έχει μονιμοποιηθεί ο κόσμος, οι οποίες έχουν περάσει 15 και 20 χρόνια, οι οποίες έχουν περάσει από τη ( τότε κρατική) περιφέρεια και Δημοτικά Συμβούλια, δεν μπορεί να ανατρέπονται, και μάλιστα με στοχοποίηση σε συγκεκριμένους Δήμους». Κλείνοντας ζήτησε τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο που να μην επιτρέπει να έρθουν στο Δήμο Νίκαιας – Α. Ι. Ρέντη οι ελεγκτές.
« Δεν θα το επιτρέψουμε»
«Εμείς λέμε ότι δεν θα έρθουν οι ελεγκτές, δεν θα επιτρέψουμε να έρθουν οι ελεγκτές, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν απολύσεις στο Δήμο της Νίκαιας και του Ρέντη, και βεβαίως θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή, όσο μας παίρνει και όσο μπορούμε. Και θεωρώ ότι αν πάμε μαζί και ενημερώσουμε και την πόλη, μπορούμε να το ξεπεράσουμε» κατέληξε.
Τσελεπής: Θέλουν απολύσεις
Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ρέντη κ. Τσελεπής, ο οποίος τόνισε ότι ο μοναδικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι να διώξουν μαζικά κόσμο. «Θέλουν να ξεφορτωθούν το προσωπικό με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και γι’ αυτό προσπαθούν να επινοήσουν διάφορους τρόπους» ανέφερε. Υποστήριξε ακόμα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων δεν είναι μόνο αντεργατική και αντικοινωνική, είναι στην ουσία και παράνομη, «γιατί έρχεται να πετάξει στα σκουπίδια όλες τις προηγούμενες νομοθεσίες και τις διοικητικές πράξεις, βάσει των οποίων έγιναν οι μετατροπές των συμβάσεων, αποφάσεις ΑΣΕΠ, αποφάσεις δικαστηρίων, και όλα αυτά, και να επινοήσεις νέα κριτήρια ελέγχου των συμβάσεων αυτών».
Και προφανώς, πρόσθεσε, «η ιστορία με τα πλαστά πτυχία είναι «λαγός». Είναι για να δημιουργήσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη και να πουν ότι να αυτοί οι Δήμοι οι κακοί δεν θέλουν να τους ελέγξουμε κλπ».
Απαραίτητες νέες προσλήψεις Επομένως, σημείωσε, τόσο για το θέμα της αξιολόγησης, όσο και του επανελέγχου των συμβάσεων πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών που να καλύπτουν και τους υπαλλήλους. Επισήμανε τέλος την ανάγκη να γίνουν νέες προσλήψεις, τονίζοντας ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι για τη στελέχωση των υπηρεσιών και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση, που να λέει ότι δεν θα επιτρέψει κανένα επανέλεγχο συμβάσεων και οι υπάλληλοι της τρόικα και της κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.
Ιωακειμίδης: Με κομματικά κριτήρια η στοχοποίησή μας
Προσχηματική χαρακτήρισε την όλη διαδικασία και ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης. Αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει τη διοίκηση πολλούς μήνες τώρα, πάντα σε επαφή με τους εργαζόμενους και την ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει καταλήξει σε ένα ψήφισμα σχετικά με το θέμα, το οποίο πιστεύει ότι θα τους καλύπτει όλους. Στο ψήφισμα λοιπόν που πρότεινε, και το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα από το Σώμα, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει κλείσει με την εφαρμογή νόμων του ’94 και του 2004, αλλά και με αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ γίνεται λόγος για εφαρμογή αυθαίρετων κριτηρίων από το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, με σκοπό τη δημιουργία δεξαμενής μαζικών απολύσεων.
« Γιατί όχι σε Καλλιθέα και Μαρούσι;»
«Υπάρχει έντονη στοχοποίηση του Δήμου μας με κομματικά χαρακτηριστικά, γιατί ενώ οι Δήμοι είναι 325, έχουν δημιουργηθεί μόνο 10 κλιμάκια ελέγχου, για τους παραπάνω Δήμους, ασκώντας συνεχώς όχληση μόνο στο Δήμο μας» επισήμανε ο κ. Ιωακειμίδης διαβάζοντας το ψήφισμα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν Δήμοι με πολύ περισσότερες περιπτώσεις ΙΔΑΧ, όπως το Μαρούσι και η Καλλιθέα, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δέκα. «Τυχαία ίσως» σχολίασε ειρωνικά .
Διαπιστώνει επίσης το ψήφισμα, ότι η όλη διαδικασία δεν αποσκοπεί στην εξεύρεση παράνομων πράξεων εκ μέρους των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα πλαστοί τίτλοι σπουδών κλπ, πράγμα που ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ήδη πραγματοποιεί, ώστε να αποκαλυφθούν όσοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.
Τρεις με πλαστά και στη Νίκαια «Αυτό είναι ένα κομμάτι που το ελέγχουμε εμείς έτσι κι αλλιώς» τόνισε ο Δήμαρχος και ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εντοπιστεί δύο – τρεις περιπτώσεις, για τις οποίες κι έχει τηρηθεί η σχετική διαδικασία. «Δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι εμείς θάβουμε το κομμάτι πλαστά δικαιολογητικά. Το ελέγχουμε. Δεν στέλνουμε όμως φακέλους για τα περαιτέρω που θέλουν αυτοί» επισήμανε. Δηλώνει τέλος το ψήφισμα, ότι το Δημοτικό συμφωνεί απολύτως με τις θέσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ να μην δοθούν αντίγραφα των φακέλων των εργαζομένων, καλεί την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ να πάρουν αποφάσεις, ώστε όλοι οι Δήμοι να πράξουν το ίδιο και να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει η διαδικασία του επανελέγχου.
Κατηφές: « Θέλουν να χυθεί αίμα εργαζομένων»
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με το Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Κατηφέ, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί, είναι ότι πρέπει να χυθεί αίμα στην Ελλάδα, «και πρώτο αίμα είναι και οι εργαζόμενοι στους Δήμους και όχι μόνο». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κατηφέ, η κρίση είναι πρόσχημα και όλη η λογική της αξιολόγησης έχει να κάνει καθαρά με το ζήτημα των απολύσεων.
« Εδώ μονομοποιήθηκαν εκατοντάδες»
«Δεν ξέρουμε αν είναι με κομματικά ή άλλα κριτήρια η στοχοποίηση» συνέχισε και εξέφρασε την άποψη ότι η όποια στοχοποίηση ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, σε αντιδιαστολή με άλλες Δημοτικές Αρχές, μονιμοποιήθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι. «Εμείς λέμε καθαρά ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα έλεγχο» ξεκαθάρισε. Υποστήριξε τέλος ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει επίσης να αναφέρεται η ανάγκη και νέων προσλήψεων και δήλωσε ότι παρόλο που έχει κάποιες επιφυλάξεις για το ψήφισμα, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα το ψηφίσει.
Παπαδόπουλος : Όχι σε επανέλεγχο και αξιολόγηση Αυτό που γίνεται, είναι επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων του νόμου Παυλόπουλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κόντρα στο Ρεύμα» Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. «Η κυβέρνηση με εντολές της τρόικα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια μεγάλη δεξαμενή εργαζομένων για να παίρνει από εκεί και να απολύει. Αυτό είναι στην πραγματικότητα και τίποτα άλλο» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό, χωρίς πολλά λόγια, δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανέναν επανέλεγχο, καμία αξιολόγηση, κανένα επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων». Σημείωσε τέλος ότι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στους Δήμους, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να προχωρήσουν και νέες προσλήψεις.
Βρεττάκος: Τι μας φοβίζει ο έλεγχος όταν είμαστε σύννομοι;
«Στο πλευρό» των εργαζομένων δήλωσε ο « γαλάζιος» επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες» Δρακούλης Βρεττάκος, υπενθυμίζοντας ότι έχει συμπαραταχθεί, και δημόσια πολλές φορές, μαζί τους. «Η αλήθεια είναι και σ’ αυτή τους τη διεκδίκηση, θα είμαι κοντά. Όμως πρέπει να κάνουμε και κάποιες διαπιστώσεις» παρατήρησε και μίλησε για το πελατειακό κράτος και τις υποσχέσεις για ρουσφέτια και προσλήψεις με αντάλλαγμα την ψήφο. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι τέτοια φαινόμενα «τα ανεχτήκαμε όλοι μας, όσοι είμαστε παλιοί», με θύματα να είναι, όπως είπε, πολλοί από τους εργαζομένους, «όταν κάποιοι που ήταν σε επιτροπές, δεχόντουσαν τα πλαστά πτυχία». Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει αυτά να τα πούμε; Τι μας φοβίζει ο έλεγχος όταν είμαστε σύννομοι; Ειλικρινά».
« Ποιοί ευθύνονται για τα πλαστά;»
Αναφέρθηκε δε στα λεγόμενα του Δημάρχου για τον έλεγχο που έχει γίνει και στον οποίο βρέθηκαν πλαστά πτυχία, λέγοντας ότι «καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και ποιοι ήταν στις επιτροπές που πέρασαν αυτούς τους ανθρώπους και δεν έκαναν τους ανάλογους ελέγχους». Κλείνοντας, ο κ. Βρεττάκος επανέλαβε ότι, όσον αφορά τη νομιμότητα, θα συμπαραταχθεί με τους εργαζόμενους, «και με όση δύναμη έχω, στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαι υπέρ των θέσεων, καμία απόλυση στο Δήμο της Νίκαιας, κανένας έλεγχος ο οποίος αποσκοπεί μόνο για απόλυση και όχι για έλεγχο κάποιας νομιμότητας».
Θωίδου:Δεν νομοποιείται η κυβέρνηση να ελέγχει Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και δεν έχει να κάνει με ζήτημα νομιμότητας, υποστήριξε η επικεφαλής της «Ανταρσίας», Κατερίνα Θωίδου. «Έχουμε απέναντι μας μια κυβέρνηση, η οποία έχει αξιολογηθεί από την κοινωνία, και έχει βγει ανεπαρκής. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να επιβάλει τις απολύσεις και την αξιολόγηση από την πίσω πόρτα» τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν δικαιούται και δεν νομιμοποιείται να κάνει καμία αξιολόγηση. «Αυτοί που περισσεύουν είναι οι υπουργοί και ο ίδιος ο Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά.
« Απειροελάχιστα τα πλαστά;»
Υποστήριξε ακόμα ότι ο στόχος είναι να στραφεί η κοινωνία εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι παρόλο που περιπτώσεις των πλαστών πτυχίων είναι απειροελάχιστες γίνονται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.
Και επισήμανε ότι ο Δήμος, όχι μόνο δεν πρέπει να δώσει κανένα στοιχείο, γιατί ο έλεγχος αυτός έχει στόχο τις απολύσεις, αλλά χρειάζεται να ειπωθεί επιθετικά ότι είναι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Κλείνοντας τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης πρότεινε να συμπεριληφθεί μια ακόμα παράγραφος στο ψήφισμα, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη για επιπλέον πόρους από την Πολιτεία, αλλά και νέες προσλήψεις, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως ακριβώς ειπώθηκε και από αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ιωακειμίδης: « Πιθανόν να έγιναν « στραβά μάτια» σε «μονιμοποιήσεις»
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Βρεττάκου, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι εύκολη, αφού στη θέση του να στηρίξει τους εργαζομένους, υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι αν δεν υπάρχουν παρανομίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι εργαζόμενοι να φοβούνται τον έλεγχο των στοιχείων. «Αν θέλουμε να μιλήσουμε με την κοινωνία, υπάρχει ένας αντίλογος από την άλλη πλευρά, και στον οποίο πρέπει να σταθούμε και να μπορούμε να απαντήσουμε» ανέφερε. Επισήμανε λοιπόν ότι το ζήτημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι κάτι που εξετάζεται από τον ίδιο το Δήμο με δική του διαδικασία, και για όποιον βρέθηκε με πλαστά δικαιολογητικά, εφαρμόστηκε ο νόμος. «Τι δεν θέλουμε εμείς να ελεγχθεί; Ποιο ήταν το επικίνδυνο ή λεπτό σημείο στη διαδικασία; Όταν μ’ αυτούς τους νόμους έγιναν οι διαδικασίες που έγιναν αορίστου κάποιοι άνθρωποι, πιθανά από κάποιον έλειπε ένας μήνας. Πιθανά το διάστημα διακοπής δεν ήταν τρεις μήνες, ήταν τέσσερις. Πιθανά το διάστημα εργασίας δεν ήταν εικοσιτέσσερις μήνες, ήταν είκοσι τρεις. Πιθανολογώ» είπε και πρόσθεσε:
«Πιθανόν λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο που τα πέρασε τότε, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, σε κάποια πράγματα να έκαναν τα στραβά μάτια. Σε διαδικασία ενός μηνός. Είναι αυτός λόγος να έρχονται 14 χρόνια μετά και αυτό τον εργαζόμενο, αυτή την εποχή ειδικά, της τεράστιας ανεργίας, να τον στείλουν στο πυρ το εξώτερον; Ναι, σε κάποιον που λέει η δικαιοσύνη είναι αυτή, θα πρέπει να πέσει πέλεκυς, μπορεί να λέει είναι δίκιο. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν είναι δίκαιο». Και αυτό επειδή, όπως εξήγησε, όφειλε η πολιτεία την εποχή που έγινε αυτό, και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πέρασαν από Δημοτικά Συμβούλια, έλεγχο αποκεντρωμένης, έλεγχο ΑΣΕΠ, και πολλά είναι και δικαστικές αποφάσεις, να απαιτούσε τον έλεγχο τότε. «Σ’ αυτό σαφέστατα έχουμε θέση και λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει» υπογράμμισε.
http://newsta.gr/
......................................................................................................................................................................
Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις
και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το
Κερατσίνι που θέλουμε!
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com
Email: keratsinivoice@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου