23 Νοε 2014

Πειραιάς: Διαπαραταξιακός διάλογος για το κυκλοφοριακό

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, διαπαραταξιακή σύσκεψη του Δήμου Πειραιά με μόνο θέμα τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει στην πόλη μετά την εφαρμογή των μονοδρομήσεων και την εξελισσόμενη υλοποίηση των έργων του μετρό και του τραμ.


Η σύσκεψη συνεκλήθη μετά την ανταπόκριση του δήμαρχου Γιάννη Μώραλη, στην προ ημερησίας διάταξης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου πρόταση των δημοτικών  συμβούλων της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας», οι οποίοι τόνισαν  προς το σώμα ότι είναι ζήτημα επιτακτικής και άμεσης χρονικά ανάγκης να γίνει ειδική συνεδρίαση, ώστε, με ενδεδειγμένες παρεμβάσεις του δήμου, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να προσδιορισθούν οι τρόποι για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη μας.

«Πρώτα απ’ όλα η οδική ασφάλεια, η λειτουργική χρήση της πόλης από τους πεζούς  και η εξυπηρέτηση της κίνησης άρτιων δημόσιων και δημοτικών μέσων μαζικής μετακίνησης», επεσήμανε στην διάρκεια της σύσκεψης ο επικεφαλής της παράταξης Θοδωρής Δρίτσας.

Η συζήτηση  κάλυψε ένα ευρύ φάσμα διαπιστώσεων, εντοπισμού κεντρικών και επιμέρους αστοχιών και προβληματισμού γενικότερα, που σε πολλά απ’ αυτά συμπέσαμε με τους συνομιλητές μας, για περιοχές όπως η Πειραϊκή, η Φρεαττύδα, το Χατζηκυριάκειο, το κέντρο του Πειραιά.

Από την πλευρά της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» υπογραμμίστηκαν τα εξής:
α) δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας έγιναν ταχείας, με συνέπεια να διακυβεύεται σοβαρά η ασφάλεια των πεζών και
β) με δεδομένο ότι η κυκλοφοριακή ρύθμιση δε ήταν πλήρως μελετημένη, απαιτείται να υπάρξει μόνιμη ομάδα ειδικών υπό την εποπτεία του Δήμου, που συστηματικά θα καταγράψει όλα τα προβλήματα και θα μελετήσει λύσεις γι’ αυτά, ώστε με παρέμβασή του να ενταχθούν στην εφαρμοζόμενη μελέτη, διορθώνοντας τις αστοχίες.

 Τέλος, ζήτησαν να λάβουν γνώση της μελέτης που εφαρμόζεται, για να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις, πράγμα που ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.


http://www.pireas2day.gr/

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ