27 Απρ 2011

Προσοχή!!! Προς όλους τους χρήστες Playstation!!!




Εδώ και έξι πλέον ημέρες το Playstation Network είναι «κάτω»। Όλα ξεκίνησαν μετά από επίθεση των χάκερς «Anonymous». Πριν από λίγο, η Sony εξέδωσε την πρώτη ουσιαστική και ενημερωτική
ανακοίνωσή της. Το καλό (με βάση όσα αναφέρει) είναι ότι πολλές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στη βδομάδα. Το κακό είναι πολλά προσωπικά μας δεδομένα ίσως κλάπηκαν! Διευθύνσεις κατοικιών, «διευθύνσεις» email, κωδικοί login του PlayStation Network και PSN online ID βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο!

«Ευχαριστούμε για την υπομονή σας ενώ δουλεύουμε για να λύσουμε τα προβλήματα του Playstation Network και των υπηρεσιών του. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε στο να στείλουμε ένα κοινό μήνυμα μέσω email σε όλους τους κατόχους λογαριασμών των οποίων τα στοιχεία θεωρούμε ότι ίσως κινδυνεύουν λόγω της παράνομης εισβολής στα συστήματά μας. Αυτές οι κακόβουλες πράξεις έχουν ακόμα αντίκτυπο στο να μη μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες όπως το να παίξετε, να απολαύσετε μουσική ή ταινίες. Πλέον έχουμε καθαρό πεδίο για να επαναφέρουμε το PlayStation Network και πολλές από τις υπηρεσίες του.
Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να εξασφαλίσουμε ότι θα επαναφέρουμε τις υπηρεσίες όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Μεταξύ 17 και 19 απριλίου ανακαλύψαμε ότι κάποια προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν εκτεθειμένα λόγω της σύνδεσης με αυτά ενός μη εγκεκριμένου λογαριασμού. Η απάντησή μας σε αυτή την εισβολή ήταν το να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες: προσωρινά βγάλαμε εκτός λειτουργίας το PlayStation Network. Έπειτα περάσαμε ένα εξωτερικό, αναγνωρισμένο firm ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιήσουμε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ασφαλείας και να δούμε τι πραγματικά συνέβη. Τέλος, ξεκινήσαμε την ανακατασκευή του δικτύου για να δυναμώσουμε την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων απέναντι σε αντίστοιχες επιθέσεις.
Παρόλο που ακόμη ερευνούμε τις λεπτομέρειες του γεγονότος, πιστεύουμε ότι ένα μη εγκεκριμένο άτομο είχε πρόσβαση στα στοιχεία τα οποία αναφέραμε παραπάνω. Για την ασφάλειά σας, σας παροτρύνουμε να έχετε αυξημένη την προσοχή σας αν λάβετε κάποιο παράξενο mail (εκτός αν είναι δικό μας) , τηλεφώνημα ή γράμμα. Μην απαντήσετε σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν επιπλέον προσωπικά σας δεδομένα. Επίσης, σας προτείνουμε να αλλάξετε τους κωδικούς στις υπηρεσίες μας μόλις επανέλθει το δίκτυό μας. Σας προτείνουμε επίσης να εξετάσετε τους λογαριασμούς σας μήπως έχετε χρεωθεί!»
Ένα μεγάλο σοκ για τη Sony και όλη τη βιομηχανία। Επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα από όλες τις εταιρείες για να μη ξανασυμβεί τπτ παρόμοιο. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοήσουμε τις οδηγίες ασφαλείας, αρχίστε να ψάχνεστε!
Μην απαντάτε σε e-mail που ρωτάνε προσωπικά στοιχεία, ακόμα κι αν δείχνουν πως είναι σταλμένα απ’ τη Sony!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ