30 Νοε 2011

Δέσμευση των χρημάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για χρέος στην ΕΥΔΑΠ

 
Χρέη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών καλείται να πληρώσει ο Λουκάς Τζανης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετά την δέσμευση όλων των χρημάτων του Δήμου που υπήρχαν στις τράπεζες (άνω των 800.000 €).
Η δέσμευση αυτή προήλθε από οφειλή που υπήρχε από τους πρώην Δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας στην ΕΥΔΑΠ και το χρέος ανέρχεται στο ποσό άνω των 3.000.000 € !!!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το χρέος αυτό δημιουργήθηκε από την κακή χρήση των προηγούμενων Δημάρχων των δύο Δήμων και μεταβιβάστηκε στην νέα Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή.

Κατά την άποψη μας, είναι τελείως απαράδεκτο σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα, αλλά, και για την πόλη μας να χάνονται έτσι μέσα από τα ταμεία του Δήμου τέτοια υπέρογκα ποσά λόγω ολιγωρίας και ανευθυνότητας των Δημοτικών Αρχών. Βέβαια η σημερινή Δημοτική Αρχή φέρει και αυτή τις ευθύνες της, αφού το χρέος δεν ήταν δημιούργημα δικό της, αλλά γνώριζε αρκετό καιρό την οφειλή και έπρεπε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθεί αυτό το φαινόμενο.

Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή έπρεπε με τους υπεύθυνούς της σε θέματα οικονομικά, τον Γενικό γραμματέα του Δήμου (ο οποίος είναι γνώστης των τραπεζικών συστημάτων) και τον εντεταλμένο Δημοτικό σύμβουλο για οικονομικά θέματα, να είχε δράσει εγκαίρως και να είχε δοθεί λύση, προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζάνης θα πράξει τα δέοντα για τους δύο ανεύθυνους συνεργάτες του και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου θα ζητήσει εξηγήσεις για το λάθος χειρισμό της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ