29 Μαρ 2013

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ : Να μη φύγει το Πανεπιστήμιο από τον Πειραιά

Σε άρθρο του ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κος Κατσανέβας υποστηρίζει σθεναρά την άποψη να μην ενσωματωθεί το Πανεπιστήμιο της πόλης μας με το Πανεπιστήμιο Αδαμάντιος Κοραής, όπως προβλέπεται στο “σχέδιο Αθηνά” του πειραιώτη βουλευτή και Υπουργού κου Αρβανιτόπουλου. Αυτό προτείνουμε κι εμείς, να μην χαθεί το όνομα του Πειραιά ούτε από το Πανεπιστήμιο του. 

Μάλιστα, διερωτάται ο κος Κατσανέβας «είναι εντυπωσιακό το γεγονός οτι οι άνθρωποι του Πειραιά, οι πολίτες, ο Δήμαρχος, οι βουλευτές της πόλης, οι καθηγητές, οι φοιτητές, δεν ξεσηκώνονται όταν αναίτια, χωρίς λογική, καταργείται το ιστορικό τους Πανεπιστήμιο». 
Προτείνεται λοιπόν, η άμεση αντίδραση μας, ως Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, να πιέσουμε τον Πειραιώτη Υπουργό Παιδείας να τροποποιήσει άμεσα το σχέδιο Αθηνά και να μην προχωρήσει στην ψήφιση ενός ακόμα ανεκδιήγητου νόμου από την τροικανή μνημονιακή κυβέρνηση. 
  Γέμισε άστεγους και νεόφτωχους ο Πειραιάς 
 Ο Δήμαρχος που ισχυρίζεται οτι η πόλη του Πειραιά είναι καθαρή και δεν υπάρχουν άστεγοι ή η Β΄ Δημοτική κοινότητα η οποία σε πρόσφατη απόφαση της ζητά από τον Δήμο να μεριμνήσει για την καθαριότητα πέριξ των γραφείων της (πεζόδρομος Δραγάτση, κεντρικότατο σημείο της πόλης μας) από σκουπίδια που αφήνουν άποροι και άστεγοι; 
Και βέβαια οφείλει η Β κοινότητα και όλες οι κοινότητες να επισημαίνουν τα προβλήματα της πόλης και να προσπαθούν να τα επιλύουν αλλά οφείλει κι ο Δήμαρχος να σταματήσει τις μεγαλοστομίες του περί καθαρού Πειραιά και χωρίς αστέγους και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της πόλης ώς οφείλει. 
Πάντως όλοι γνωρίζουμε ότι ο Πειραιάς είναι πια μια πόλη αστέγων και νεόφτωχων που ψάχνουν στους κάδους για τροφή και όπου βρουν απάγγιο για να κοιμηθούν τη νύχτα. 
  Αντώνης Καλογερόγιαννης
http://www.pireasnews.gr/
Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ